A munkavédelmi előírások már egy alkalmazott esetén is kötelezőek

2017. október 16. 12:09
"Biztonságos munkavégzés a terepen" címmel munkavédelmi témájú tájékoztató sorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely a nemzetgazdasági tárca által indított kampányhoz kapcsolódik, és amelyen részt vehetnek induló vállalkozások képviselői is.

Veszélyes ágazat a mezőgazdaság, 2016-ban ebben az ágazatban történt a legtöbb végzetes kimenetelű baleset. 18 alkalommal fordult elő egy év alatt halálos baleset. Fontos tisztában lenni a munkavédelmi kötelezettségeinkkel, hiszen már egy személy foglalkoztatása esetén is a vállalkozó felelős a munkatárs testi, lelki épségéért.

A NAK a munkavédelmi kötelezettségeinkre és a biztonságos munkavégzésre hívja fel a figyelmet rendezvénysorozatával. Amennyiben induló vállalkozásként foglalkoztatottat is alkalmazunk, érdemes részt venni a gyakorlati segítséget is nyújtó rendezvények egyikén.

https://www.agroinform.hu/gazdaelet/a-munkavedelmi-eloirasok-mar-egy-alkalmazott-eseten-is-kotelezoek-34473-001

 

Kapcsolódó cikkek

GMO-mentes élelmiszereket jelölő védjegyet vezetnek be

2018. április 04. 19:29
Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten – számolt be az MTI

Munkaviszony: így lehet határozatlan idejűből határozott, és fordítva

2018. május 02. 08:52
Határozott idejű munkaszerződést hogyan lehet határozatlanra módosítani, ha azt mindkét fél támogatja? A határozatlan időre szóló munkaviszonyt át lehet-e alakítani szerződésmódosítással határozott idejűvé? – kérdezték olvasóink. Dr. Hajdu-Dudás Mária és dr. Kéri Ádám munkajogi ügyvéd szakértőink válaszoltak.