A munkavédelmi előírások már egy alkalmazott esetén is kötelezőek

2017. október 16. 12:09
"Biztonságos munkavégzés a terepen" címmel munkavédelmi témájú tájékoztató sorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely a nemzetgazdasági tárca által indított kampányhoz kapcsolódik, és amelyen részt vehetnek induló vállalkozások képviselői is.

Veszélyes ágazat a mezőgazdaság, 2016-ban ebben az ágazatban történt a legtöbb végzetes kimenetelű baleset. 18 alkalommal fordult elő egy év alatt halálos baleset. Fontos tisztában lenni a munkavédelmi kötelezettségeinkkel, hiszen már egy személy foglalkoztatása esetén is a vállalkozó felelős a munkatárs testi, lelki épségéért.

A NAK a munkavédelmi kötelezettségeinkre és a biztonságos munkavégzésre hívja fel a figyelmet rendezvénysorozatával. Amennyiben induló vállalkozásként foglalkoztatottat is alkalmazunk, érdemes részt venni a gyakorlati segítséget is nyújtó rendezvények egyikén.

https://www.agroinform.hu/gazdaelet/a-munkavedelmi-eloirasok-mar-egy-alkalmazott-eseten-is-kotelezoek-34473-001

 

Kapcsolódó cikkek

Nem csitulnak az élelmezési válságok a világban

2018. március 23. 09:17
A legfrissebb adatok szerint 51 országban 124 millió ember súlyosan éhezik – közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Amit a minimálbérről, garantált bérminimumról tudnia kell

2018. február 20. 07:55
A munkaerőhiány alaposan megváltoztatta a munkaerő-piaci erőviszonyokat. Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertek volna a munkavállalók arról, hogy a minimálbér emelésére kétszámjegyű mértékben kerül sor, a 2017., illetve 2018. években ugyanakkor ez történt. A 204. számú Magyar Közlönyben 2016. december 15. napján közzétett minimális díjazási mértékek ugyanis a szakszervezetek követeléseit is meghaladták. A minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedése két lépcsőben történt meg (430/2016.(XII.15.) korm.r.), ennek a 2018. évre vonatkozó rendelkezéseit a gyakorlati tudnivalókkal együtt mutatjuk be.