A Nestlé megszabadulhat csokoládé-üzletágának egy részétől

2018. január 12. 09:06
Megválna amerikai csokoládé-üzletágától a Nestlé, a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata jelenleg vevőket keres az akvizícióra, amely akár a 2,5 milliárd dollárt is elérheti - számolt a Privátbankár.hu a Reuters híre alapján.

Jelenleg az olasz Ferrero tűnik a legesélyesebb jelöltnek, a források szerint ugyanis a a cég már jó ideje térnyerést fontolgat az amerikai piacon, ennek jegyében tavaly már felvásárolt két amerikai édességgyártót (Ferrara, Fannie May) - írta a portál.

A döntés már a következő napokban megszülethet. A hírek szerint a Ferrero legutóbbi ajánlata már a 2,5 milliárd közelébe került, ezzel megpróbálva előnyt szerezni az amerikai Hershey-vel szemben. A sikeres akvizícióval a Ferrero a harmadik legnagyobb édességgyártóvá válna az Egyesült Államokban, a Mars és a Hershey után.

Nestlé júniusban jelenttete be, hogy változtat stratégiáján, több új terméket is piacra dob, miközben globális édességgyártóitevékenysége továbbra is megmarad (így például továbbra is kezében marad a KitKat és az Aero).

 

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Takarmányozás és innováció: a cél az importfüggetlenség

2016. június 13. 08:10
A takarmányokat érintő innovációs lehetőségekre és a gazdákkal együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, a Copa-Cogeca alelnöke az Európai Takarmánygyártók Szövetségének brüsszeli konferenciáján.

Szennyezett tengeri sót hívott vissza az olasz előállító

2017. február 21. 08:15
A RASFF rendszeren keresztül érkezett információ szerint az olasz Parco della Salina di Cervia srl előállító tengeri sót hívott vissza, mert a forgalomba hozott termék nagy valószínűséggel gabona magvakkal szennyezett. A kifogásolt tételből 2016. decemberében 12 kg érkezett 1 kg-os kiszerelésben Magyarországra egy vendéglátó egységbe, ahol a vendégek megvásárolhatták azt.