A női energiák lesznek a fókuszban az idei Gourmet fesztiválon

2024. május 06. 18:45
A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei MBH Bank Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval – köztük mintegy 50 étteremmel és cukrászdával – és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
A női energiák lesznek a fókuszban az idei Gourmet fesztiválon
A Gourmet idén is követi a megbízható "alapreceptet": bemutatja Magyarország gasztronómiai felhozatalát, megspékelve egy friss és aktuális témával, amely idén a női energia lesz – mondta el Nemes Richárd főszervező a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Határozott előrelépés mutatkozik ugyanis abban, hogy egyre több nő vállal komoly szerepet a sokáig férfiak uralta magyar gasztronómiában – jegyezte meg.
 
Mivel a Gourmet utolsó napja ezúttal éppen gyereknapra esik, ekkor a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a fesztiválra. Számos kiállító készül a gyerekek számára meglepetésekkel – például robbanócukros minimacaronnal –, a Gourmet Akadémia vasárnapi workshopjai pedig a fiatalokat is megszólítják majd.
Nemes Richárd kiemelte azt is, hogy a legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat, nemzetközi konyhákat is.
 
Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek – mondta el a főszervező, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.
 
Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel.
 
Dankó Virág, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy idén 13. alkalommal adnak otthont "Magyarország kedvenc gasztrofesztiváljának".
 
A Gourmet idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek.
 
M. Horváth Veronika, a Gourmet Akadémia főszervezője elmondta, hogy a workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják. Ormós Gabriella például a gyakorlatban is bemutatja a kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a "női energiákat" erősíti majd Stahl Judit és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is.
 
A rendezvény teljes programja a https://gourmetfesztival.hu linken érhető el.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Pénteken kezdődik a Nemzetközi Tisza Halfesztivál

2023. augusztus 28. 13:23
Szeptember 1-3. között huszonhatodik alkalommal válik a Tisza szegedi rakpartja a halászcsárdák és kézművesek, borászok és sörfőzők, fesztivál látogatók találkozóhelyévé.
Aháromnapos gasztronómiai seregszemlén több tízezer adag halászlé készül majd.

Átadták a felújított tiszadobi Andrássy-kastélyt

2023. december 08. 16:12
A teljes rekonstrukción átesett tiszadobi Andrássy-kastélyban két kiállítást alakítottak ki. Az egyik bemutatja a XIX. század végi életmódot, az emeleten pedig idősebb Andrássy Gyulának és ifjabb Andrássy Gyulának állítottak emléket.