A PIAC KÖZÖSSÉGET ÉPÍT

2023. június 19. 11:44
Fontos, hogy Magyarországon a magyar kultúránkat megőrizzük, és a magyar kultúra szerves része a piacra járás is - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár, pénteken, Törökbálinton a helyi piac átadási ünnepségén.
 
A PIAC KÖZÖSSÉGET ÉPÍT
Az államtitkár kiemelte, hogy az agrártárca célja a lakosság egészséges táplálkozásának elősegítése és a helyi termékek értékesítésének előnyben részesítése.  A kormány már 2012-ben lépéseket tett a helyi gazdaságok élénkítésére azzal, hogy bevezette a termelői piac fogalmát és támogatta a piacok kialakítását. A helyi termelői piacok létrehozásának alapvető célja az volt, hogy megkönnyítse a kistermelők által előállított élelmiszerek eljuttatását a fogyasztókhoz.  Ennek köszönhetően Magyarországon az elmúlt évtizedben majd megháromszorozódott a termelői piacok száma.
Dr. Nobilis Márton hozzátette, hogy a rövid ellátási lánc támogatásával a vidéki térségekben élők biztonságos, jó minőségű, hazai élelmiszerhez juthatnak. A piacokon a vásárlók meggyőződhetnek az általuk kedvelt termékek eredetéről, a termelők pedig közvetlen visszacsatolást kaphatnak a munkájuk eredményéről. Magyarországnak van agrár múltja, és azon dolgozunk, hogy agrár jövője is legyen - tette hozzá.
 
Elek Sándor, Törökbálint polgármestere kifejtette, hogy a településen működő piac bővítésére és korszerűsítésére 88 232 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.  A beruházás keretében vízvételi és áramlehetőség került kiépítésre, elkészült a vizesblokk, a kiszolgáló tároló helyiségek és a piachoz tartozó 117 férőhelyes parkoló és kerékpártároló.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

A hét végén változik a MÁV és a Volán menetrendje

2022. december 06. 16:15
A MÁV-Volán csoport jövőre 700 millió utasra számít.
 
Vasárnap, azaz december 11-én életbe lép a MÁV-Volán csoport új, 2022–2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje – derül ki a társaság honlapján olvasható közleményből. Az új menetrendet a társaság egy hónappal a váltás előtt közzétette, azonban időközben az újonnan alakult Építési és Közlekedési Minisztérium vette át az állami közösségi közlekedés, így a vállalatcsoport feletti tulajdonosi jogkörgyakorlást is.

Októbertől ingyenesen lehet majd leadni az elhasználódott gumiabroncsokat

2023. június 20. 17:18
Az Energiaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint ingyenes lehet a gumiabroncs-hulladék leadása.
 
Az elhasználódott gumiabroncsokat októbertől ingyenesen lehet majd leadni, emellett a használt sütőolaj és a textilhulladék elkülönített gyűjtését is biztosítja a MOHU MOL Zrt. - mondta el az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfői közleménye szerint Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy a kormány társadalmi egyeztetésre bocsájtotta az egyes termékáramokra vonatkozó kormányrendelet tervezetét.