A szakszervezetek kétszámjegyű minimálbér-emelést akarnak jövőre

2019. november 26. 08:40
Újra kell tárgyalni a korábbi bérmegállapodást, mert a makrogazdasági adatok eltérnek a várttól – mondta a Hangolóban a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda szerint a gazdasági növekedés is nagyobb, az infláció is magasabb és egy százalékkal nőtt a termelékenység, így a korábban elfogadott 8 százalékos minimálbér-emelés helyett lehet kétszámjegyű is a bővülés. Konkrét számokról még nem beszélt, de szerinte minden munkáltató ki tudja gazdálkodni a legalább 10 százalékos növekedést.

Jelentősen, 10 százalékkal csökkent a szociális hozzájárulási adó a munkáltatóknál és további csökkentések várhatók, ez is alapja lehet a béremelésnek. A szakszervezeti vezető szerint a kis- és közepes vállalkozásoknak sem okozhat gondot a kétszámjegyű emelés, mert a fejlesztési forrásokat bérekre is fordíthatják. Beszélt arról is, hogy idén a gazdaságban 12 százalékos bérnövekedés volt, és ettől elmaradt a minimálbérek és a garantált bérminimumok emelkedése is. Szerinte gond az is, hogy a nettó minimálbér a nettó bérekhez képest csak 43 százalék, míg Szlovákiában ez az arány 53 százalék. Magasak a munkavállalók közterhei, melyeket a munkaerőpiaci járulék eltörlésével lehetne csökkenteni.

Magyarországon idén 148 ezer forint volt a minimálbér, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forint. Varga Mihály pénzügyminiszter korábban arról beszélt, hogy jövőre kétszámjegyű is lehet a minimálbér emelkedése. A jövő évi bérekről december elején ülnek ismét tárgyalóasztalhoz az érintettek. A 2016-ban elfogadott bérmegállapodás alapján 8 százalékkal nőne jövőre a minimálbér.

karcfm.hu / szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Milliárdokat spórolhatnak a munkaadók

2019. november 18. 07:51
Jövő nyár közepén 15,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó mértéke. Az szja-vágással együtt keletkező adóék így már meghaladná a régiós átlagot.

A cafeteria nem vész el, csak átalakul 2019-ben

2018. november 09. 08:16
Közeledik az év vége, egyre égetőbb a kérdés, mi lesz jövőre a béren kívüli juttatásokkal. Merthogy lesznek, az nem kérdés. Az Edenred Magyarország segítségével eltérő munkavállaló típusokat és élethelyzeteket vázoltunk fel, hogy konkrét segítséget adhassunk a juttatások személyre szabásához, a munkatársak megtartásához. Abban ugyanis HR-szerte egyetértés van, hogy ezek az eszközök jó motiválók és a munkáltatói gondoskodás kifejezésére is alkalmasak.