A Szerelem hete a gyulai Almásy-kastélyban és a Várban

2023. február 08. 13:41
Páros keresőjátékokkal, vacsorával, bonbonkészítéssel és esküvőkiállítással készül a házasság hetéhez kapcsolódva a gyulai Almásy-kastély és a vár, ahol február 11. és 18. között rendezik meg a Szerelmesek hetét.
A látogatókat a bonbonkészítés és játékok mellett két kiemelt - külön belépődíjas - program várja. A Valentin napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik, ahol a különleges ételsorok mellett a jelentkezők érdekes és pikáns történeteket is hallgathatnak Szilágyi Sándor történész előadásában - közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Múzeum NKft. szerdán közleményben.
A Szerelem hete a gyulai Almásy-kastélyban és a Várban
Az Esküvőkiállításon február 17-18-án csaknem ötven szolgáltató lesz jelen. A rendezvény jótékonysági célt is szolgál: a befolyt összegből a szervezők újraélesztő készüléket vásárolnak, amelyet a város legfrekventáltabb pontján helyeznek ki.
 
A Valentin napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik, ahol a különleges ételsorok mellett a jelentkezők érdekes és pikáns történeteket is hallgathatnak
 
A részletes programok megtalálhatók a Vár és az Almásy-kastély online felületein.
 
A házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz.Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg február 12. és 19. között. Magyarországon a hét idei mottója: szeretetbe kapaszkodva.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Már látogatható Európa legnagyobb beltéri betleheme Vörsön

2023. december 05. 15:20
A vörsi betlehem 2023. december 3-tól 2024. január 28-ig mindennap látogatható 9:00 – 17:00 óráig a Szent Márton Püspök Templomban. December 24-én – szenteste – a betlehem 10.00-12.00 között látogatható!
Vörs faluja és a Szent Márton templom beltéri betleheme mára igazi kuriózum, az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról, hanem külföldről is érkeznek látogatók.

Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése

2023. február 22. 11:05
Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött.
Az önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét, miután az előző városvezetés idején európai uniós forrást nyert a terület fejlesztésére önkormányzat. A szavazás honlapja szerint a legtöbb voks a természetjárók és a sportolni vágyók igényeit szolgáló mozgás- és túraközpont létrehozására érkezett.