Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése

2023. február 22. 11:05
Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött.
Az önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét, miután az előző városvezetés idején európai uniós forrást nyert a terület fejlesztésére önkormányzat. A szavazás honlapja szerint a legtöbb voks a természetjárók és a sportolni vágyók igényeit szolgáló mozgás- és túraközpont létrehozására érkezett.
 
Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése
A tervek szerint a jelenleg romos egykori Misina Étterem felújításával háromszintes épület jön létre öltözőkkel, vizesblokkokkal, sporteszközkölcsönzővel, kávézóval, kilátóterasszal, "lombkorona-stéggel", a terepszinten pedig helyet kap egy felnőtteknek szóló kültéri edzőrész, játszótér.
 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 1,2 milliárd forintos forrásából megvalósuló beruházás a keddi közgyűlésen tárgyalt támogatási szerződés szerint tavasszal kezdődhet el, és a fejlesztéseknek az év végéig be kel fejeződniük.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

AKCIÓTERVVEL SEGÍTJÜK A TURISZTIKAI ÁGAZATOT

2022. november 17. 11:51
Akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására annak érdekében, hogy a szállodák és vendéglátóhelyek a téli szezonban, a magas energiaárak mellett is nyitva tarthassanak - ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Itt az új tarifarendszer a közösségi közlekedésben

2024. március 01. 13:40
Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter.