A szociális jogok európai pillérének építése: szükség van a munkavédelmi közösség véleményére!

2016. augusztus 01. 07:56
Az Európai Bizottság márciusban széles körű nyilvános konzultációt  indított egy új kulcsfontosságú kezdeményezésről: „a szociális jogok európai pilléréről”. A projekt célja, hogy segítse Európa „szociális vívmányainak ” fejlődését, amely iránymutatásként szolgál a tagállamok számára saját nemzeti szociális és foglalkoztatási szakpolitikájuk kialakításában.

A kevésbé stabil munkaügyi kapcsolatok, az új foglalkoztatási minták és az idősödő munkaerő fényében a pillér által meghatározandó alapelvek egyike a munkahelyi biztonsághoz és egészségvédelemhez való jog.

Éppen ezért határozottan kérjük a munkavédelem terén érintett közösséget, hogy járuljon hozzá az szociális jogok európai pillérének alakításához.

2016 folyamán az Európai Bizottság vitasorozatot folytat az uniós hatóságokkal, a szociális partnerekkel, a civil társadalommal és a polgárokkal. Ennek a vitasorozatnak az eredményét beépítik majd a szociális jogok európai pillérébe, amelyet 2017 elején hoznak létre.

A szociális jogok európai pillérének létrehozása felé: Munkahelyi biztonság és egészségvédelem 

Mondja el a véleményét! 

Ismerje meg az ESENER-felmérés eredményeit, amelyek feltárják a tagállamokban uralkodó különböző munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi körülményeket.

https://osha.europa.eu/hu/highlights/building-european-pillar-social-rights-osh-communitys-voice-needed

Forrás: OSHA Europe

Kapcsolódó cikkek

Örülhetnek az erdészek: most nekik fizetnek milliárdokat Lázárék

2016. március 18. 07:53
A magán, vagy önkormányzati tulajdonú erdők tisztításához, ápolásához is igényelhető támogatás a Miniszterelnökség által mintegy 2,7 milliárd forintos kerettel meghirdetett vidékfejlesztési pályázaton. A foglalkoztatás bővítés előnyt jelent az elbírálásnál.

De mi lesz a munkavállalókkal?

2018. június 06. 07:59
Michel Barnier, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének főtárgyalója, 2018. június 4-én, Budapesten találkozott a szociális partnerekkel és a kamarák képviselőivel.