A tehenek is bestresszelhetnek a nagy melegtől!

2016. június 06. 10:08
A nyári forróság idején ponyva alatt hűsölhetnének az állatok.

A szabadban legelő szarvasmarháknak is árt a perzselően forró nyári napsütés. Az USA Alföldjén, Nebraszkában árnyat adó ponyva kínálhat nekik enyhülést. A 40 láb x 40 láb (146 m2) hálós ponyva alatt akár 100 állat is elfér, a háló a napsugárzás 70%-át távol tartja. Légáteresztő, mint a mediterrán országokban a szabadtéri tartózkodó vagy étkező helyiségek tetőborítása.

ponyva

A szerkezet saját tömege 2 tonna – fotó: strobelmfg.com

A 3 tonnás betonlábazatra helyezett hálót nagy mérete ellenére ezért a heves szelek sem boríthatják fel, feszessége racsnis hevederekkel állítható be. Amikor már nincs szükség rá, hálós ponyvája kézzel felcsévélhető. Az ötlet a Clarks Nab-i székhelyű Strobel Manufacturing céget dicséri. Ottani listaára $5695, de itthon valami hasonló ennek az összegnek a töredékéből is felállítható lenne.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezért igyon magyar sört!

2016. március 08. 08:14
Egy friss vizsgálat potenciálisan rákkeltő anyagot talált a legnépszerűbb német márkák söreiben.

A John Deere harapott egyet az európai mezőgéppiacból

2017. június 29. 07:39
Bevásárolt a John Deere, amely ezúttal az olasz Mazzotti önjáró permetezőgépeivel bővítette portfólióját. A cégnév, a konstrukciók felszereltsége és dizájnja marad a régi, a felvásárlás célja a John Deere részéről a további európai piacszerzés volt.