A tehenek is bestresszelhetnek a nagy melegtől!

2016. június 06. 10:08
A nyári forróság idején ponyva alatt hűsölhetnének az állatok.

A szabadban legelő szarvasmarháknak is árt a perzselően forró nyári napsütés. Az USA Alföldjén, Nebraszkában árnyat adó ponyva kínálhat nekik enyhülést. A 40 láb x 40 láb (146 m2) hálós ponyva alatt akár 100 állat is elfér, a háló a napsugárzás 70%-át távol tartja. Légáteresztő, mint a mediterrán országokban a szabadtéri tartózkodó vagy étkező helyiségek tetőborítása.

ponyva

A szerkezet saját tömege 2 tonna – fotó: strobelmfg.com

A 3 tonnás betonlábazatra helyezett hálót nagy mérete ellenére ezért a heves szelek sem boríthatják fel, feszessége racsnis hevederekkel állítható be. Amikor már nincs szükség rá, hálós ponyvája kézzel felcsévélhető. Az ötlet a Clarks Nab-i székhelyű Strobel Manufacturing céget dicséri. Ottani listaára $5695, de itthon valami hasonló ennek az összegnek a töredékéből is felállítható lenne.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Vajon tényleg túlreagál a kolléga?

2019. április 26. 08:29
Munkánk során napi szinten dolgozunk együtt emberekkel, de sokszor nem értjük vajon kollégáink közül páran miért reagálnak túl helyzeteket? Vagy magyarázatként egyszerűen elfogadjuk, hogy talán egy „idegen bolygón” születettek? Nem is gondolnánk, de amit furcsának gondolunk valakiben, az valójában szuperérzékenység. Kövesdi Eszter pszichológus, coach napi munkája során segíti a szuperérzékeny munkavállalókat felismerni a jeleket, és megtalálni önmagukhoz és karrierútjukban a megfelelő irányt.

Elképesztő! - Ilyen erős a világ a legerősebb paprikája

2016. május 02. 07:54
Nem egyszer izzasztja meg a kalocsai vagy szegedi piros paprikával ízesített csípős halászlé a külföldi turistákat. Pedig a mi paprikáink csípőssége sehol sincs egy új hibridfajtától, amely az úgynevezett Scoville-skálán megütötte az elképesztősen magasnak számító, 2,2 milliós egységet.