A tejtermék-gyártók cserélték ki fejlesztési elképzeléseiket a minisztériumban tartott megbeszélésen

2016. február 29. 07:56
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.

A baromfi, majd a zöldség-és gyümölcsfeldolgozásban, a húsfeldolgozó-iparban érintettek részvétele után immár negyedik alkalommal rendezett a minisztérium tanácskozást, amelyen ezúttal a tejtermék-gyártók problémáit, megoldandó feladatait állították középpontba. A résztvevők az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig átbeszélték a lehetséges fejlesztési irányokat.

A kormány 2015-ben fogadta el az élelmiszeripar egészére fokuszáló Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiát, a szaktárca a kiemelt ágazati szereplők bevonásával és aktív közreműködésével kívánja elősegíteni a Stratégia végrehajtását.

A rendezvénysorozat utolsó állomása jövő héten, a malom- és sütőiparban érintett szakemberek részvételével záródik.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Megnézték, melyik banánban van méreg, melyikben nincs

2017. május 15. 09:12
Biztonságosabbnak találták a fairtrade minősítésű és biotermesztésű banánokat a hagyományos módon előállított gyümölcsöknél. Igazolhatóan kevesebb ugyan bennük a növényvédőszer-maradék, de a termelőkkel szemben még nem minden felmatricázott termék származási helyén járnak el méltányosan. A haiti banánszüretelők életkörülményei ma is egészen megdöbbentők, miközben a szupermarketek extraprofitot termelnek a nyomott áron beszerzett fairtrade élelmiszerekből.

Nem nehéz megkerülni az uniós GMO-szabályozást

2017. május 31. 09:23
Hiába próbálja szigorú keretek közé szorítani az Európai Unió a génmódosítást, az új, egyelőre kísérleti fázisban lévő eljárásokkal könnyen kikerülhetik a GMO-ra vonatkozó szabályokat a vállalatok.