A tejtermék-gyártók cserélték ki fejlesztési elképzeléseiket a minisztériumban tartott megbeszélésen

2016. február 29. 07:56
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.

A baromfi, majd a zöldség-és gyümölcsfeldolgozásban, a húsfeldolgozó-iparban érintettek részvétele után immár negyedik alkalommal rendezett a minisztérium tanácskozást, amelyen ezúttal a tejtermék-gyártók problémáit, megoldandó feladatait állították középpontba. A résztvevők az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig átbeszélték a lehetséges fejlesztési irányokat.

A kormány 2015-ben fogadta el az élelmiszeripar egészére fokuszáló Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiát, a szaktárca a kiemelt ágazati szereplők bevonásával és aktív közreműködésével kívánja elősegíteni a Stratégia végrehajtását.

A rendezvénysorozat utolsó állomása jövő héten, a malom- és sütőiparban érintett szakemberek részvételével záródik.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Mostantól mobiltelefonnal is bárki lebuktathatja a csaló őstermelőket

2016. október 04. 08:26
Csaknem 190 ezer új, kártya alapú őstermelői igazolványt juttatott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az őstermelőknek az elmúlt hetekben. Október 1-től már csak ezek a kártyák érvényesek a július végéig igényelt ideiglenes igazolványok helyett, így a NAK szerint erősödik a tisztességes termelők piaci helyzete, és hatékonyabbá válik a fellépés az illegális árusokkal szemben. Továbbá a vásárlók akár mobiljukkal is ellenőrizhetik a kamara által kifejlesztett okostelefonos alkalmazással, illetve internetes felületen, hogy valós őstermelőtől és általa előállítható terméket vesznek-e.

Hiába nő az átlagbér, az alatt keres az emberek kétharmada

2018. október 09. 09:52
A dolgozók kétharmada - több, mint 3 millió munkavállaló - egyáltalán nem keresi meg az átlagbért, a versenyszférában hatalmasak a bérkülönbségek.