A tejtermék-gyártók cserélték ki fejlesztési elképzeléseiket a minisztériumban tartott megbeszélésen

2016. február 29. 07:56
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.

A baromfi, majd a zöldség-és gyümölcsfeldolgozásban, a húsfeldolgozó-iparban érintettek részvétele után immár negyedik alkalommal rendezett a minisztérium tanácskozást, amelyen ezúttal a tejtermék-gyártók problémáit, megoldandó feladatait állították középpontba. A résztvevők az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig átbeszélték a lehetséges fejlesztési irányokat.

A kormány 2015-ben fogadta el az élelmiszeripar egészére fokuszáló Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiát, a szaktárca a kiemelt ágazati szereplők bevonásával és aktív közreműködésével kívánja elősegíteni a Stratégia végrehajtását.

A rendezvénysorozat utolsó állomása jövő héten, a malom- és sütőiparban érintett szakemberek részvételével záródik.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Megérdemelt szabadság - A felmondási időre járó szabadság és a többlet szabadság visszakövetelése jogértelmezési kérdései

2017. július 25. 09:14
A munka- és pihenőidő szabályai a régi Mt.-hez (1992. évi XXII.tv.) képest a 2012-ben hatályba lépő munka törvénykönyvében (2012. évi I.tv.: Mt.) jelentős változáson mentek át. A változások két eleme okoz a gyakorlatban jelenleg is jogértelmezési gondot: a felmentési idő-re járó szabadság, valamint a "túlvett" szabadsággal való munkavállalói elszámolás kérdései. Előbbire azonban a Kúria pontot tett. Nézzük a vita alapját és a megoldásokat.

A mezőgazdaság gyengélkedése a GDP-n is meglátszik – az időjárás még javíthat rajta

2016. június 08. 08:19
A mezőgazdaság termelése 3,5 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakáétól.