A túlélésért küzd a Dunaferr, ezer embernek csökkenthetik a fizetését

2020. május 08. 08:06
Levelet írt a munkáltató a Dunaferr-dolgozóknak, eszerint ha nem változik a helyzet, csökkenteniük kell egyes munkavállalók munkaidejét. A cégvezető azt is írja, az áprilisi fizetések időben megérkeznek majd.

Ha ez a helyzet nem változik, várhatóan 2020. június 1-jétől 3 hónapon át csökkentenünk kell a nem közvetlenül a termelésben dolgozó munkavállalók munkaidejét

–  ez áll a Dunaferr cégvezetőjének, Evgeny Tankhilevichnek aláírásával ellátott levélben, amit a Vasas Szakszervezeti Szövetség töltött fel honlapjára csütörtökön. A levél szerint az intézkedés 1000 embert érinthet, az ő így kieső bérüket részben állami forrásokból pótolnák.

A munkáltatói levél ezen túl azt részletezi, hogy a Dunaferr társaságcsoport termékei iránt drasztikusan csökkent a kereslet, így félő, hogy a termelési szintet is csökkenteni kell. A végén ez olvasható:

Látni kell, hogy a túlélésért folytatott küzdelem egy döntő szakaszába léptünk.

Azt is írják, a szakszervezetekkel folyamatosan egyeztetnek, illetve, hogy az áprilisi bérek időben megérkeznek majd. Kedden még azt jelezték a munkavállalók felé: a járványügyi helyzet miatt csúszni fognak a fizetések a Dunaferrnél.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Munkaerőpiac kata után

2022. július 25. 08:00
Vajon tényleg olyan egyszerű, ahogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke gondolja: aki kiesik a katából az menjen vissza munkaerőpiacra? Vannak bizonyos szakmák, ahol ez egyszerűen nem így működik, például sok szellemi szabadúszónál sem. A munkaerőpiac pedig elvileg éppen a rugalmasság és a kötetlenebb, atipikus munkavégzési formák felé halad, a kata ellehetetlenítése viszont ezzel éppen ellentétes irányba hat.

Furcsállják a vállalkozók a munkavállalók minimálbér-emelési javaslatát

2022. június 22. 08:35
Korai még arról beszélni, hogy jövőre mekkora mértékben emelkedjen a minimálbér – mondták a VG-nek a munkáltatói oldal képviselői, miután a Liga és a Munkástanácsok már konkrét javaslatokat fogalmaztak meg. Szeptemberben kezdődhetnek a bértárgyalások.