A túlélésért küzd a Dunaferr, ezer embernek csökkenthetik a fizetését

2020. május 08. 08:06
Levelet írt a munkáltató a Dunaferr-dolgozóknak, eszerint ha nem változik a helyzet, csökkenteniük kell egyes munkavállalók munkaidejét. A cégvezető azt is írja, az áprilisi fizetések időben megérkeznek majd.

Ha ez a helyzet nem változik, várhatóan 2020. június 1-jétől 3 hónapon át csökkentenünk kell a nem közvetlenül a termelésben dolgozó munkavállalók munkaidejét

–  ez áll a Dunaferr cégvezetőjének, Evgeny Tankhilevichnek aláírásával ellátott levélben, amit a Vasas Szakszervezeti Szövetség töltött fel honlapjára csütörtökön. A levél szerint az intézkedés 1000 embert érinthet, az ő így kieső bérüket részben állami forrásokból pótolnák.

A munkáltatói levél ezen túl azt részletezi, hogy a Dunaferr társaságcsoport termékei iránt drasztikusan csökkent a kereslet, így félő, hogy a termelési szintet is csökkenteni kell. A végén ez olvasható:

Látni kell, hogy a túlélésért folytatott küzdelem egy döntő szakaszába léptünk.

Azt is írják, a szakszervezetekkel folyamatosan egyeztetnek, illetve, hogy az áprilisi bérek időben megérkeznek majd. Kedden még azt jelezték a munkavállalók felé: a járványügyi helyzet miatt csúszni fognak a fizetések a Dunaferrnél.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal?

2021. május 18. 10:12
Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azok számára, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy akik oltással váltak védetté.

Így alakulnak a munkaerő-piaci trendek és a bérek 2021-ben

2021. február 23. 09:20
A gyógyszeripar más szektorok jelöltjeinek is vonzó lett, az IT területén általános bővülés tapasztalható. Nőtt a kereslet a webfejlesztőkre és felértékelődött az IT biztonság fontossága is. A munkavállalók 45%-a elégedett a fizetésével, 60% tervez a közeljövőben munkahelyet váltani. Mindez kiderül a Hays Hungary 2021-es Salary Guide-jából.