A túlélésért küzd a Dunaferr, ezer embernek csökkenthetik a fizetését

2020. május 08. 08:06
Levelet írt a munkáltató a Dunaferr-dolgozóknak, eszerint ha nem változik a helyzet, csökkenteniük kell egyes munkavállalók munkaidejét. A cégvezető azt is írja, az áprilisi fizetések időben megérkeznek majd.

Ha ez a helyzet nem változik, várhatóan 2020. június 1-jétől 3 hónapon át csökkentenünk kell a nem közvetlenül a termelésben dolgozó munkavállalók munkaidejét

–  ez áll a Dunaferr cégvezetőjének, Evgeny Tankhilevichnek aláírásával ellátott levélben, amit a Vasas Szakszervezeti Szövetség töltött fel honlapjára csütörtökön. A levél szerint az intézkedés 1000 embert érinthet, az ő így kieső bérüket részben állami forrásokból pótolnák.

A munkáltatói levél ezen túl azt részletezi, hogy a Dunaferr társaságcsoport termékei iránt drasztikusan csökkent a kereslet, így félő, hogy a termelési szintet is csökkenteni kell. A végén ez olvasható:

Látni kell, hogy a túlélésért folytatott küzdelem egy döntő szakaszába léptünk.

Azt is írják, a szakszervezetekkel folyamatosan egyeztetnek, illetve, hogy az áprilisi bérek időben megérkeznek majd. Kedden még azt jelezték a munkavállalók felé: a járványügyi helyzet miatt csúszni fognak a fizetések a Dunaferrnél.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

A válság ellenszere a szolidaritás

2020. május 01. 08:57
Május elseje alkalmából a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség nyilatkozatott ett közzé "Közös világunk: munkahelyek, jövedelem, szociális védelem" címmel. 

Családpolitika Magyarországon 2010 óta

2018. november 23. 09:23
A különböző családpolitikai ellátásokkal az államok általában egy-egy kiemelt cél elérésére törekednek. Az eltérő célokhoz eltérő eszközök, különböző támogatási formák társulnak. Az ezekre szánt költségvetési ráfordítások Magyarországon is jól mutatják a családpolitikai rendszer jelenlegi orientációját.