A vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait

2020. április 02. 13:17
A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.
 
 
 

Az új típusú koronavírus járvány számos ágazatot kihívás elé állít. A magyar vidék fennmaradása csak összefogással biztosítható – hangsúlyozta a tárcavezető. Különösen nehéz helyzetben vannak a helyi termelők, „akik előtt” – az Agrárminisztérium felhívása ellenére – a városok sorra zárják be eddigi egyetlen értékesítési színterüket, a termelői piacokat.

fotó: pxhere.com

Nagy István emlékeztetett, a kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára. Az összefogás jelenleg kulcskérdés, de számos további előnye is van a helyi termék felhasználásának – hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Többek között lényegesen rövidebb távolságból juthatnak kiváló minőségű, szezonális alapanyaghoz a szakácsok, ami fontos szempont, ha egy vállalkozás fenntartható működésre törekszik. Emellett a garantáltan friss, szezonális és minőségi magyar alapanyagokból változatos menüsorok állíthatóak össze – hangsúlyozta az agrárminiszter.

A helyi termelőkkel lehetőség van a személyes kapcsolat kialakítására, így az igények egyeztetésére és a megoldások közös megtalálására is. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül, amit még inkább sajátjuknak érezhetnek, hisz helyből kapják a helyi ízeket.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

 

Kapcsolódó cikkek

Így nyaralj élelmiszerpazarlás nélkül

2022. június 23. 14:24
Ha nyaralásra készülünk, akkor már akár hónapokkal korábban elkezdjük tervezgetni a programot, az útvonalat, összegyűjtjük, hogy mit fogunk megnézni, milyen idő várható, mekkora költségre számíthatunk és még sok egyéb dolgot. Érdemes arra is felkészülni, a nyaralás alatt és miatt minimális élelmiszert kelljen kidobnunk. Ez pedig tervezést és odafigyelést igényel.

Az egész internet a tökéletes fokhagymapucolási trükkön pörög

2019. június 20. 08:10
fokhagyma a világ számos konyhájának meghatározó alapanyaga, nem is kell messzire menni, hiszen hazánkban is számos étel ízesítésére használjuk, arról nem is beszélve, hogy milyen egészséges.