A versenyképesség növelését támogatják

2016. október 27. 07:46
Kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó program keretösszegének megemeléséről döntött a szaktárca. Emellett célzottan a Pest megyei kkv-kat is segítik.

A „Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram” elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program (GINOP) keretében – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A Pest megyei fejlesztésekre a 2014-2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre forrás, ezért a kormány egy 3,67 milliárd forint összegű hitelprogram indításáról is döntött a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) keretében, amely – Budapest kivételével – a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célozza.


A GINOP öt tematikus célhoz nyújt pénzügyi eszközöket: a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció megerősítése, az infokommunikációs technológiához való hozzáférés elősegítése és e-technológiák használatának és minőségének fokozása, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítése, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés támogatása minden ágazatban, a foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzése.
Az államtitkár kiemelte: a jelenlegi ciklusban elérhető fejlesztési források kihelyezésénél a kormány kiemelt célja, hogy a vállalkozások a lehető legszélesebb körben, könnyen elérhető módon, gyorsan és minden eddiginél olcsóbban juthassanak forráshoz.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb 21 milliárd forintról született döntés a Vidékfejlesztési programban

2018. július 04. 07:31
Júniusban újabb 17 pályázati felhívás esetében, 634 kérelem támogatásáról született döntés több mint 21 milliárd forint értékben a Vidékfejlesztési programban - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Ezeket a Vidékfejlesztési pályázatokat várjuk idén nyáron I.

2016. május 30. 11:55
Júniusban várható a kertészeti gépek korszerűsítésére, júliusban pedig a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásra vonatkozó kiírások meghirdetése.