Agrár-erdészeti pályázat: határidő közeleg

2018. január 11. 08:01
Az Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása című, VP5-8.2.1-16 kódszámú pályázat következő értékelési határnapja 2018. január 15.

A pályázat keretében támogatás igényelhető:

- Szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszer újonnan történő létrehozásához.
- Gyepgazdálkodással kombinált fás legelő vagy fás kaszáló újonnan történő létrehozásához (gyep és fa telepítésével, vagy meglévő gyep esetében, fatelepítéssel).
- Mezővédő fásítás létrehozásához (fasor, vagy facsoport telepítésével).

A támogatást az érintett terület, tulajdonosa vagy jogszerű használója igényelheti. A támogatást elnyerő köteles a támogatással megvalósított agrár-erdészeti rendszert az első kifizetési igénylés benyújtásától számított 5. év végéig fenntartani.

A pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentumok innen tölthetők le.

https://www.palyazat.gov.hu/vp5-821-16-agrr-erdszeti-rendszerek-ltrehozsa-1

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentős technológiai fejlesztést kell végrehajtani az élelmiszeriparban a NAK alelnöke szerint

2016. szeptember 27. 08:28
A magyar élelmiszeripar a versenyképesség növelésével lábalhat ki nehéz helyzetéből, ezt pedig a technológia jelentős fejlesztésével és a tömegtermelésben az üzemméret növelésével lehet elérni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős alelnöke szerint.

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben

2018. március 21. 07:41
Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is pénzügyileg erős marad a Közös Agrárpolitika (KAP). Az uniós agrárminiszterek tegnap Brüsszelben elnökségi következtetéseket fogadtak el a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőbeni irányairól. A dokumentumba sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4 nyilatkozatban foglaltakat. Az agrárminiszterek tegnapi döntése határozott irányt mutat a Bizottság számára a május végén megjelenő jogszabályi javaslatok kidolgozásához - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a március 19-i brüsszeli Tanácsülést követően.