Kapcsolódó tartalmak: agrár

Hír: Nagyobb hangsúlyt kap az agráriumban a kutatás-fejlesztés és az innováció

2016. február 29. 07:58
 
Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Agrya – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének konferenciáján tartott előadásában felhívta a figyelmet az alkalmazott kutatás, valamint az innovációs megoldások hazai mezőgazdaság jövője szempontjából meglévő alapvető jelentőségére.

Hír: A vadászat, az erdőgazdálkodás és mezőgazdaság finanszírozási lehetőségei

2016. március 02. 19:20
 
Beszélgetés Benedek Fülöppel, az OTP agrárágazati ügyvezető igazgatójával – a FeHoVa kiállítás margójára.

Hír: Agrárkamara: március 20-áig kell igényelni az új őstermelői igazolványokat

2016. március 07. 08:19
 
Az új kártya segít kiszűrni a nem szabályos tevékenységet végzőket 

Hír: Már lehet pályázni a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjra

2016. március 08. 08:05
 
A Földművelésügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, agrárgazdasági területen működő – alapanyag-termeléssel, élelmiszer-feldolgozással és -szolgáltatással foglalkozó – szervezetek számára a szaktárca idén is pályázatot írt ki. A pályázati felhívás a Földművelésügyi Értesítő 2016. március 4-én megjelent hivatalos lapjában olvasható.

Hír: Agrárminiszteri tárgyalás Washingtonban

2016. április 18. 10:58
 
A tejpiaci válságról, az európai-amerikai szabadkereskedelmi tárgyalásokról és a GMO-mentesség fenntartásának ügyéről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter amerikai programjának első napján Washingtonban. A látogatáshoz időzítve az amerikai fővárosban és New Yorkban gasztronómiai termékbemutatót is tartanak magyar minőségi élelmiszerekből és borokból.

Hír: Agrárkamara: május végére lesznek pontos adatok a fagykárokról

2016. május 03. 07:38
 
A kárenyhítési alapban 24 milliárd forint van Május végére lesznek pontos adatok a fagykár okozta zöldség és gyümölcs terméskiesés mértékéről - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti osztályának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
 

Hír: Az eredetmegjelöléses termékek hódítanak

2016. május 10. 07:47
 
A francia eredetvédelmi intézet főigazgatójával is tárgyalt Párizsban Gál Péter, az agrártárca helyettes államtitkára, aki az OECD Környezetpolitikai Bizottsági ülését követően, csatlakozásunk 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen képviselte az agrártárcát. Franciaországban egy eredetmegjelöléssel ellátott termék gyártásához szükséges alapanyagért a gazdák magasabb árat kaphatnak. A találkozón az OECD szakemberei elismerően nyilatkoztak Magyarország környezet-, és agrárpolitikai gyakorlatáról – közölték Párizsban.

Hír: A súlyosbodó agrárpiaci helyzetben elengedhetetlen az Európai Unió támogatása

2016. május 19. 08:16
 
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. május 17-i ülésén az agrárminiszterek ismét megvitatták a mezőgazdasági piacokon kialakult krízishelyzetet. A magyar delegációt vezető Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte, hogy a tej- és sertéspiacon rendkívül kritikus a helyzet.
 

Hír: 100 milliárd forinttal több támogatást kap jövőre az agrárium

2016. május 23. 08:13
 
Czerván György szerint a jövő évi költségvetés egyik nyertese az ágazat.

Hír: Bővül az agrár-környezetgazdálkodási keret

2016. június 08. 08:11
 
Újabb negyvenmilliárd forint jut a programra
Negyvenmilliárd forinttal bővítik az agrár-környezetgazdálkodási program keretét, ebből 15 milliárdra a szőlészek és a gyümölcstermelők, 25 milliárdra pedig az állattartók pályázhatnak.