Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten

2024. január 23. 14:24
A 88. berlini Zöld Hét és az annak keretében megszervezett, több mint 70 ország részvételével lezajlott Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Világfórum keretében a Magyarországot képviselő Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára számos diplomáciai találkozó keretében erősítette hazánk nemzetközi agrárkapcsolatait.
Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten
Az 1926 óta megszervezett nemzetközi élelmiszerkereskedelmi vásár keretében idén 61 ország 1400 kiállítója mutatta be élelmiszereit és az agrárgazdaság többi ágazatához tartozó termékeit, mintegy 300.000 látogató számára. A rendezvényen részt vevő magyar cégek visszatérő kiállítói az eseménynek. Termékeik – kürtőskalács, lángos, savanyúságok, húskészítmények, vadhús-termékek, csokoládék, szürkemarha-termékek – nagy népszerűségnek örvendenek a vásár látogatói között.
Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten
Feldman Zsolt a vásár margóján tárgyalásokat folytatott német részről a baden-württembergi tartományi agrárminiszterrel, továbbá az üzbég tárcavezetővel. A tárgyalások a szakmai együttműködések elmélyítését célozták agrárszakmai kérdésekben, a szőlészet-borászat, valamint a vetőmag szektor területein.
Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten
A bajor agrárminiszterrel és a georgiai tárcavezető helyettessel tovább erősödtek a kétoldalú agrárkapcsolatok. A Német Mezőgazdasági Társaság vezetőivel pedig a német és magyar agrártechnológiai együttműködési lehetőségek kerültek áttekintésre, a Német Raiffeisen Szövetség elnökével a nagy hozzáadott értékű zöldség-és vetőmagtermesztésben használható automatizált gépi technológiákról és felhasználásuk gyakorlati eredményeiről zajlott tapasztalatcsere. 
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Az agrártárca idén is meghirdeti a hungarikum pályázatot

2023. május 16. 18:41
Idén 450 millió forintos keretösszeggel hirdeti meg az Agrárminisztérium a hungarikum pályázatot három célterületen: kiadványok készítése, vetélkedők szervezése, és viseletkultúra megőrzése – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Nagy István tárcavezető. A pályázatokat már lehet regisztrálni, a beadványokat május 22-től lehet véglegesíteni.
A miniszter emlékeztetett, a több mint egy évtizede az Országgyűlés által a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról elfogadott törvény azzal a céllal jött létre, hogy megfelelő jogi keretet adjon a magyarság egésze számára fontos értékek azonosításához, gyűjtéséhez és dokumentálásához.