Agrárkamara: március 20-áig kell igényelni az új őstermelői igazolványokat

2016. március 07. 08:19
Az új kártya segít kiszűrni a nem szabályos tevékenységet végzőket 

Március 20-áig kell igényelniük az év elején bevezetett új, kártya alapú igazolványt azoknak az őstermelőknek, akiknek az igazolványa hatályos, de erre az adóévre még nem érvényesíttették - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Süle Katalin hozzátette, akiknek az igazolványa hatályos és érvényes is, azok ráérnek ősszel igényelni a kártyát. Közölte, az új kártya segít hatékonyabban kiszűrni a nem szabályos őstermelői tevékenységet végzőket. 

Elmondta azt is, hogy ezentúl az eladónak fel kell tüntetnie az őstermelői igazolványa számát az áruk mellett, amely alapján egy készülő mobilalkalmazás segítségével a vásárlók könnyen ellenőrizhetik majd, hogy ki, hol és mikor termelte az árult zöldséget és gyümölcsöt.

Forrás: Magyar Hírlap

Kapcsolódó cikkek

Segítenék a magyar tejágazat helyzetének javítását az OKSZ tagvállalkozásai

2016. április 12. 07:15
Áfát csökkentene a szervezet Elkötelezettek az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalkozásai a magyar tejtermelők súlyos piaci helyzetének javítása iránt; lehetőség szerint már júliustól csökkenteni kell a stratégiai fontosságú tejtermékek általános forgalmi adókulcsát (áfa) a jelenlegi 18-ról 5 százalékra - közölte a szervezet hétfőn.
 

Ígéretes az orosz-magyar regionális gazdasági együttműködés

2017. február 08. 08:16
Magyarország számára ígéretes lehetőség az orosz-magyar regionális gazdasági együttműködés - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek Szmolenszk megyei látogatását követően.