Agrárkamara: március 20-áig kell igényelni az új őstermelői igazolványokat

2016. március 07. 08:19
Az új kártya segít kiszűrni a nem szabályos tevékenységet végzőket 

Március 20-áig kell igényelniük az év elején bevezetett új, kártya alapú igazolványt azoknak az őstermelőknek, akiknek az igazolványa hatályos, de erre az adóévre még nem érvényesíttették - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Süle Katalin hozzátette, akiknek az igazolványa hatályos és érvényes is, azok ráérnek ősszel igényelni a kártyát. Közölte, az új kártya segít hatékonyabban kiszűrni a nem szabályos őstermelői tevékenységet végzőket. 

Elmondta azt is, hogy ezentúl az eladónak fel kell tüntetnie az őstermelői igazolványa számát az áruk mellett, amely alapján egy készülő mobilalkalmazás segítségével a vásárlók könnyen ellenőrizhetik majd, hogy ki, hol és mikor termelte az árult zöldséget és gyümölcsöt.

Forrás: Magyar Hírlap

Kapcsolódó cikkek

Színesebb és izgalmasabb - Megújult programokkal, Szakmai Nappal várja látogatóit a 78. OMÉK

2017. augusztus 04. 08:18
Szakmai nappal, Bioszigettel, Gyermekszigettel, Civil térrel, megnövelt területen várja látogatóit szeptember 20-24. között a HUNGEXPO-n és a Kincsem Parkban a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK).

Belvízkárok kezelése az agrárkár-enyhítési rendszerben

2016. március 08. 08:07
A szokatlanul enyhe telet követő hosszan tartó esőzések következtében ismét a belvíz okozhat jelentős károkat a mezőgazdaságban. Az elmúlt hónapok csapadékos időjárásának hatására a talaj telítetté vált, illetve belvízzel borított területek alakultak ki, amelyek elsősorban az őszi vetésű növényeket károsíthatják. Az érintett termelők az agrárkár-enyhítési rendszerben jelenthetik be esetleges belvízkáraikat a vonatkozó szabályok alapján.