Agrártámogatások: így lehet tájékozódni a kincstárnál

2018. január 25. 09:40
Az úgynevezett ügyfél-tájékoztatási rendszer (ÜTR) mutatja meg a kifizető ügynökségként működő Magyar Államkincstárnál (MÁK) az ügyfelek támogatási és kifizetési igényléseit, illetve a hozzájuk kapcsolódó döntéseket és támogatási összegeket. Itt lehet megtekinteni az egyes ügyek részleteit.

Az ÜTR használatához ügyfélkapus beazonosításra van szükség, de lehetőség van arra is, hogy az ügyfél helyett meghatalmazottja járjon el. A beazonosítást követően elérhetővé válik az ügyfél összes, MÁK-nál indított agrár- és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos ügye. Számos szűrőfeltételt és rendezési lehetőséget használva, bármilyen ügy részleteit meg lehet tekinteni. Mindezek mellett a vidékfejlesztési támogatásoknál az ügyek állásán kívül a projektszintű összesített adatokat is feltüntetik – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A rendszerbe belépve elsőként a bejelentkezett ügyfél adatai láthatók. A különböző szűrőfeltételek megadásával az „ügyek listájában” felsorolt kérelmek között lehet keresni vonalkód, intézkedési csoport, jogcím és státusz alapján. A státusz mezőben a támogatási kérelmek állapotait - „feldolgozás alatt”, „jóváhagyott”, „elutasított”, „visszavont” is látni lehet.

Ha az „ügyek listájában” a felhasználók rákattintanak az egyik kiválasztott sorra, egy új ablak nyílik meg, az „ügyhöz tartozó kérelmek” címmel. Ha valaki még részletesebben tudni szeretné valamely támogatási vagy kifizetési kérelem adatait, akkor az ügyhöz tartozó kérelem kiválasztott sorára rálépve a „kérelem adatai” jelennek meg, ahol az általános adatok, a pénzügyi teljesítés, a kérelem események és a kifizetési adatok válnak láthatóvá. 

A főoldalon az ügyek mellett található a „folyószámla adatok” fül, ahol több évre visszamenőleg látható az összes megtörtént kifizetési és a jelenlegi támogatási összegek listája. Az itt látható adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, mivel az egyes jogcímekhez kapcsolódó döntések tartalmazzák a hivatalos információkat.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Módosul a Vidékfejlesztési Program

2016. április 18. 10:55
A 2000 lakos egyenérték alatti települések autonóm és természetközeli szennyvízkezelésének széles körű megvalósítása érdekében döntött a Miniszterelnökség az "Egyedi szennyvízkezelés" című pályázati felhívás módosításáról és a támogatói kérelmek benyújtási határidejének megváltoztatásáról.

Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat

2018. június 15. 15:53
Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat