Agromix projekt szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvény

2023. április 27. 11:35
Ismertetik a vegyes gazdálkodás és az agrár-erdészeti rendszerek előnyeit.
 
A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület meghívja az érdeklődőket az Agromix projekt keretén belül szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvényére.
 
Agromix projekt szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvény
Időpont:  2023. április 28.
Helyszín: Zebegény és Nagymaros
 
A CEEweb már több mint 25 éve dolgozik a biodiverzitás megőrzése érdekében, számos határon átnyúló projekt megvalósítását támogatják a kelet-közép-európai régióban. Az Agromix (Horizon 2020) projekt célja, hogy ismertesse a vegyes gazdálkodás és az agrár-erdészeti rendszerek előnyeit, valamint, hogy összehozza a kutatókat, gazdálkodókat és politikai döntéshozókat és támogassa a fenntarthatóbb, reziliens és hatékony földhasználatra, erdőgazdálkodási és mezőgazdasági gyakorlatokra való áttérést Európában.
 
A rendezvény alkalmat biztosít az Agromix projekt keretében eddig megvalósult, vegyes és agrárerdőgazdálkodáshoz kapcsolódó szakpolitikai kutatómunka eredményeinek bemutatására, továbbá az érintett felek, a döntéshozók, gazdálkodók és kutatók közötti tapasztalatcserére és az ismereteik bővítésére.
 
Részletes információk
 
Időpont: 2023. április 28.
Helyszín:
  • Műhelymunka: Natura Hill Vendégház és Étterem, Zebegény
  • Terepi bemutató: Szelídgesztenyések, Nagymaros
  • Regisztráció: a résztvevők száma limitált, a részvételi szándékot űrlap kitöltésével kell jelezni.
  • Kapcsolattartó:
Magyar Linda, projekt koordinátor (lmagyar@ceeweb.org, +36 30 160 0030)
Varga Ádám, projekt asszisztens (avarga@ceeweb.org, +36 30 327 1270)
A programmal és előadókkal a későbbiekben jelentkeznek. A rendezvényen az ellátást, és a terepi bemutató során utazást biztosítják.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon fedetlen a talaj, mert elviszi a szél

2023. május 30. 12:49
Évről-évre erőteljesebb a csapadékhiány, s az M1-esen bekövetkezett tömegbaleset is arra figyelmeztet: mindenkinek át kell gondolnia, folytathatja-e az eddigi hagyományos talajművelést.
Az országnak vannak olyan részei – főleg az Alföldön – ahol egyértelműen kevesebb a csapadék, másutt – például a Nyugat-Dunántúlon, az Alpokhoz közel – a mennyiség majdnem hozza a szokásos átlagot, viszont az eloszlása nagyon kedvezőtlen. Ezért kell olyan agrotechnikát alkalmazni, ami segít megőrizni a talajban lehulló nedvességet.

Meg kell menteni a magyar tormát! Pályázatok segítik a termelőket

2024. február 23. 15:15
A csökkenő fogyasztás miatt zuhanni kezdtek az árak, ami az elmúlt két évben igencsak megviselte a szektort.
 
Magyarország állítja elő az uniós tormatermés több mint egyharmadát, de pár éve kritikus szintre csökkent a fogyasztás, a profit. A klímaváltozás, a lengyel, ukrán konkurensek is fenyegetik a nagyhatalmi státuszt – írja az mfor.hu.