Akár egy órával is tovább tarthat a vonatozás Bécsbe

2023. szeptember 13. 17:53
Szeptember 18-tól megkezdik a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának a decemberi menetrendváltásig tartó felújítását. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok közlekednek majd.
Akár egy órával is tovább tarthat a vonatozás Bécsbe
A három hónapos vágányzár ideje alatt három ütemben végzi el a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG a vágányok karbantartását. Az első ütemtől, 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje, ezért a győri fővonalon utazóknak azt javasolják, hogy ne megszokásból utazzanak, hanem tájékozódjanak előre – derül ki a MÁV közleményéből.
 
A belföldi járatok esetében 20-30 perccel, a nemzetközi vonatok esetében pedig egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk az utasoknak.
 
Jelentősen nő a menetidő Ausztria felé a vasúton szeptember 18-tól
 
Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között.
 
A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról a  MÁV weboldalán lehet tájékozódni, amelyet folyamatosan frissítenek részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.
 
forrás: turizmus.com
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Csodaerdőkkel és kertekkel csábít Zala

2023. június 26. 14:08
A Zalaerdő Zrt. kezelt erdőinek területe jelenleg 56 ezer hektár. Az elmúlt öt évben több mint 2364 hektár erdőfelújítást és 51 hektár erdőtelepítést végeztek. A közjóléti erdők, az erdei vasút, az erdei kiránduló- és pihenőhelyek, erdészeti erdei iskolák, tanösvények és horgásztavak létrehozásával és működtetésével egész évben várják az erdei kikapcsolódásra és ismeretszerzésre vágyókat.
 

Csapadékvíz kezelő rendszer Zalakaroson

2023. november 14. 14:46
Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése című projekt részeként 2018-ban kezdődött meg a település 5,5 hektáros részének nagyszabású területrendezése. Rendezvénytér épült fogadóépülettel, színpaddal, parkolóval és egyéb kiegészítő beruházásokkal. A zöldfelületeket a Magnolia Art Kertépítő Kft munkatársai tervezték, melynek egyik izgalmas szelete egy fenntartható városi csapadékvíz kezelő rendszer (SUDS) kialakítása volt. Ezzel hazánkban elsőként, egy település központjában valósult meg egy olyan innovatív megoldás, mely a természet körfolyamatain alapszik (Természet-Alapú Megoldás – Nature Based Solution). A természet-alapú megoldások az ökoszisztémák védelmét, helyreállítását, a velük való fenntartható gazdálkodást szolgálják.