Akár egy órával is tovább tarthat a vonatozás Bécsbe

2023. szeptember 13. 17:53
Szeptember 18-tól megkezdik a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának a decemberi menetrendváltásig tartó felújítását. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok közlekednek majd.
Akár egy órával is tovább tarthat a vonatozás Bécsbe
A három hónapos vágányzár ideje alatt három ütemben végzi el a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG a vágányok karbantartását. Az első ütemtől, 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje, ezért a győri fővonalon utazóknak azt javasolják, hogy ne megszokásból utazzanak, hanem tájékozódjanak előre – derül ki a MÁV közleményéből.
 
A belföldi járatok esetében 20-30 perccel, a nemzetközi vonatok esetében pedig egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk az utasoknak.
 
Jelentősen nő a menetidő Ausztria felé a vasúton szeptember 18-tól
 
Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között.
 
A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról a  MÁV weboldalán lehet tájékozódni, amelyet folyamatosan frissítenek részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.
 
forrás: turizmus.com
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Visszanyeri régi fényét a kastély

2023. július 05. 16:00
Hamarosan teljesen megújul az öttevényi Földváry-kastély: új tulajdonosa exkluzív rendezvényhelyszínt álmodott a festői épületbe.
 
Az elmúlt évtizedekben hányattatott sors jutott az öttevényi kastélynak, amely a 18. században épült, és azonnal a falu jelképévé vált. A kastélyt Földváry Miklós báró építtette a feleségének, aki a környék egyik legnagyobb földbirtokosa volt. Eredetileg úgynevezett „úrilakként” szolgált, majd később bővítették kastéllyá.

Csökkent a belföldi turizmus

2023. augusztus 31. 14:28
Belföldi úti célú nyári foglalások száma 15 százalékkal csökkent tavalyhoz képest.
A visszaesés mértéke a 2019-es, pandémia előtti évhez képest 3,7 százalékos volt – közölte a Szallas.hu az MTI-vel szerdán. A vendégéjszakák száma tavalyhoz viszonyítva 17,7 százalékkal, 2019-hez képest 6,7 százalékkal esett vissza.