Aktív időskor

2024. február 20. 16:18
2024. február 20-án  ülést tarott a LIGA Szakszervezetek Nyugdíjas Bizottsága, ahol a résztvevők a közelgő nyugdíjaskonferencia a nyugdíjkörképről és az aktív időskorról szóló témaköreit, valamint az esemény szervezésének gyakorlati kérdéseit tekintették át. 
 
Aktív időskor
A bizottság tagjait dr. Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke köszöntötte. Ezt követően tájékoztatást adott a főbb munkaerőpiaci folyamatokról és a LIGA Szakszervezetek belső működésének kérdéseiről. Kiemelte, Magyarországnak Európai Uniós vállalásnak is meg kell felelnie azáltal, hogy 2025-ig felülvizsgálja a nyugdíjrendszerét.
 
Az ülés fő napirendi pontja az a kétnapos konferencia volt, amelyet a Nyugdíjas Bizottság a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával 2024 márciusában  szervez „Nyugdíjkörkép nemzetközi kitekintéssel és az aktív időskor megőrzése” címmel. A konferencia megvizsgálja a hazai és a nemzetközi nyugdíjkörképet. A meghívott szakértők segítségével a Nyugdíjas Bizottság és a konferecnia résztvevői betekintést nyernek azokba a folyamatokba, milyen elvek és gyakorlatok alapján alakultak a nyugdíjak az elmúlt esztendők felgyorsult inflációs környezetében.
 
A konferecnia második része arra keresi a válaszokat, hogyan lehet idős korban megőrizni a szellemi és fizikai frissességet; a közösségi élet ereje hogyan segíti a nyugdíjas szakszervezeti tagok aktív és kiegyensúlyozott életvitelét.
 
A konferencia célja továbbá, hogy a szakszervezeti utánpótlást segítő, generációk közötti együttműködéshez is hozzájáruljon.
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Az utcára vonultak a bolgár gazdák

2023. szeptember 27. 15:26
Bulgária változtatott álláspontján: a gazdák nyomására korlátozza az ukrán napraforgómag importját. A nemzetközi agrárpiacra is hatással bíró bejelentést Nyikolaj Denkov bolgár miniszterelnök tette meg a mezőgazdasági termelőkkel folytatott szept.19.-i megbeszéléseket követően.

Azonnali béremelésért tüntettek a postások

2023. március 09. 10:34
Azonnali, inflációkövető, január 1-ig visszamenőleges béremelést követelt szombati demonstrációján Budapesten két postai érdekképviselet, majd petíciót juttattak el a Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz, írja az MTI.
 
A rendezvényen a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke felháborítónak nevezte, hogy a több mint 24 ezer postai dolgozó fele csak a garantált bérminimumot viszi haza fizetésként, a postahivatalokban pedig szerinte méltatlanok a munkakörülmények.