Aktív időskor

2024. február 20. 16:18
2024. február 20-án  ülést tarott a LIGA Szakszervezetek Nyugdíjas Bizottsága, ahol a résztvevők a közelgő nyugdíjaskonferencia a nyugdíjkörképről és az aktív időskorról szóló témaköreit, valamint az esemény szervezésének gyakorlati kérdéseit tekintették át. 
 
Aktív időskor
A bizottság tagjait dr. Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke köszöntötte. Ezt követően tájékoztatást adott a főbb munkaerőpiaci folyamatokról és a LIGA Szakszervezetek belső működésének kérdéseiről. Kiemelte, Magyarországnak Európai Uniós vállalásnak is meg kell felelnie azáltal, hogy 2025-ig felülvizsgálja a nyugdíjrendszerét.
 
Az ülés fő napirendi pontja az a kétnapos konferencia volt, amelyet a Nyugdíjas Bizottság a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával 2024 márciusában  szervez „Nyugdíjkörkép nemzetközi kitekintéssel és az aktív időskor megőrzése” címmel. A konferencia megvizsgálja a hazai és a nemzetközi nyugdíjkörképet. A meghívott szakértők segítségével a Nyugdíjas Bizottság és a konferecnia résztvevői betekintést nyernek azokba a folyamatokba, milyen elvek és gyakorlatok alapján alakultak a nyugdíjak az elmúlt esztendők felgyorsult inflációs környezetében.
 
A konferecnia második része arra keresi a válaszokat, hogyan lehet idős korban megőrizni a szellemi és fizikai frissességet; a közösségi élet ereje hogyan segíti a nyugdíjas szakszervezeti tagok aktív és kiegyensúlyozott életvitelét.
 
A konferencia célja továbbá, hogy a szakszervezeti utánpótlást segítő, generációk közötti együttműködéshez is hozzájáruljon.
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Felmérés: az infláció győzött a fizetésemelkedéssel szemben

2023. január 23. 12:14
A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos órabére tavaly a negyedik negyedévben 13,1 százalékkal 1630 forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A középvezetők körében 9,2 százalékos volt az átlagbérek éves növekedése.
 
A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder közel hétezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint a legtöbb régió fizikai átlagórabérei között nincs jelentős eltérés, ez az érték 1500-1650 forint közötti sávban mozog - írta az Infostart. Egyedül Közép-Magyarország és a főváros ugrik ki a mezőnyből: ezeken a területeken az órabérek átlagos nagysága 2100 forint feletti.

Fedezzük fel a torma előnyeit!

2023. április 03. 13:20
A legtöbben boltban, készítményként vesszük a tormát, de aki reszelte már frissen tapasztalhatta, hogy a közben felszabaduló illóanyagok akár pontot tehetnek egy könnyebb nátha végére. Lássuk, milyen hatással van az egészségünkre ez a csípős és zamatos gyökérnövény!
 
A gyógyászati ​​célú felhasználása többezeréves múltra tekint vissza, és rendszeresen születnek új kutatások a növénynek tulajdonított gyógyhatások tudományos alátámasztása érdekében.
Amit biztosan tudunk róla, hogy gazdag kalciumban, élelmi rostban, folsavban, mangánban, magnéziumban, káliumban, C vitaminban és cinkben, amelyek mind hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.