Állásvesztés: súlyos a helyzet a Balatonnál

2020. június 11. 07:51
Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus okozta válság miatt - írja a sonline.hu.
Egyetlen hónap alatt 14 százalékkal, vagyis 1884-gyel nőtt a regisztrált álláskeresők száma Somogy megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján - tudósít a sonline.hu.

A balatoni településeken mindenütt érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta elsősorban: április végén az előző hónaphoz képest a legtöbb településen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak. Így történt Balatonlellén, Balatonbogláron és Fonyódon is.

A somogyi kistelepülések zöménél ugyanakkor nem indított el számottevő leépítéseket a koronavírus. Csokonyavisontán áprilisra az előző hónaphoz képest még csökkent is az álláskeresők száma 221-ről 182-re. A legjobb mutatókkal Patca rendelkezik: a faluban egyetlen bejelentett munkanélkülit sem regisztráltak az elmúlt két hónap folyamán.
 
hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Figyelmeztető demonstrációra készül a Magyar Szakszervezeti Szövetség

2022. január 14. 08:06
A pedagógus társadalom melletti szolidaritás és a MASZSZ-tagszervezetek bértárgyalásainak támogatása érdekében

Magyar tejet szállítanak Nigériába

2016. április 12. 07:22
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével a magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött. Az első szállítmányt mintegy 21000 liter tejet májusban indítják Nigériába - közölte a külgazdaságért felelős tárca.