Állásvesztés: súlyos a helyzet a Balatonnál

2020. június 11. 07:51
Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus okozta válság miatt - írja a sonline.hu.
Egyetlen hónap alatt 14 százalékkal, vagyis 1884-gyel nőtt a regisztrált álláskeresők száma Somogy megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján - tudósít a sonline.hu.

A balatoni településeken mindenütt érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta elsősorban: április végén az előző hónaphoz képest a legtöbb településen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak. Így történt Balatonlellén, Balatonbogláron és Fonyódon is.

A somogyi kistelepülések zöménél ugyanakkor nem indított el számottevő leépítéseket a koronavírus. Csokonyavisontán áprilisra az előző hónaphoz képest még csökkent is az álláskeresők száma 221-ről 182-re. A legjobb mutatókkal Patca rendelkezik: a faluban egyetlen bejelentett munkanélkülit sem regisztráltak az elmúlt két hónap folyamán.
 
hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Pogátsa: az embereknek fogalmuk sem volt, mire jók a kapitalizmusban a szakszervezetek

2019. február 11. 07:54
„Az elmúlt 30 évben a magyarok nem tudták, mire jó a szakszervezet. Ez érthető is, hiszen a pártállamban a szakszervezet nem volt más, mint a kommunista párt gumipecsétje. Nem csoda, ha a rendszerváltás után az embereknek fogalmuk sem volt, mire jók a kapitalizmusban a szakszervezetek. Ennek következménye volt a szakszervezetek 30 évig tartó szereptévesztése, amelyet egyes szakszervezeti vezetők végtelen romlottsága és korruptsága is súlyosbított” – ezt Pogátsa Zoltán szociológus, az Új Egyenlőség alapítója mondta a Heteknek adott interjújában.

Betiltanák az élőállat-szállítást az unióban: durva szigorítások jöhetnek

2022. január 31. 09:18
Élő állat helyett hússzállításra kellene átállniuk a tagállamoknak az Európai Parlament szerint, sokan nem tartják be ugyanis az uniós szabályokat, és a szállítás során nem veszik figyelembe az állatok eltérő igényeit. Az élőállat-szállításra vonatkozó szabályok szigorítása súlyos érvágást jelentene a hazai állattenyésztőknek, és bár egyelőre csak javaslatokról van szó, a lépés hatására ágazatok dőlhetnének be. Hiszen míg a juhágazatban a vágóhídi kapacitások növelésével hosszabb távon orvosolható lenne a probléma, a húsmarha esetében ez sem járható út.