Állítsuk meg a nők elleni erőszakot a munkahelyeken

2018. november 27. 07:43
Az Európai Szakszervezeti Szövetsége (ETUC) és a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) felszólítja a kormányokat és a munkáltatókat, hogy vessenek véget a dolgozó nők életével való játéknak és támogassák a munka világában az erőszak és zaklatás ellen egy erős és befogadó nemzetközi munkaügyi norma elfogadását. Támogassuk az ILO egyezmény elfogadását!

A felhívás az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja alkalmából kerül megfogalmazásra, amely minden évben november 25.

"Tudjuk, hogy egyes uniós kormányok fel akarják hígítani az idei évben elfogadott tervezetet," mondta Montserrat Mir, az ETUC konföderációs titkára. "Reméljük, hogy változtatni fognak a véleményükön. A kormányok támogatásával a munkáltatók, a szakszervezetek és a szakszervezeti tagok eltörölhetik a nők elleni erőszakot a munka világában.

"Egy ILO egyezmény beilleszthető lenne az uniós és a nemzeti jogba, és megkövetelné a munkahelyeken, hogy eljárást folytassanak le az erőszak és a zaklatás esetén, továbbá az áldozatok jogait és az elkövetőkkel szembeni szankciók egyértelmű meghatározását is kikötné.”

"Az erőszak és zaklatás életekbe és megélhetésekbe kerül. Nők és családjaik millióit érinti "- mondta Sharan Burrow, az ITUC főtitkára. "A következő évben az ILO-nak lehetősége van arra, hogy hatalmas lépést tegyen az erőszak és zaklatás nélküli munka világa felé. Felhívjuk a kormányokat és a munkáltatókat, hogy csatlakozzanak hozzánk ezeknek a céloknak az eléréséhez ".

Az ETUC és az ITUC mellett a LIGA Szakszervezetek is támogatja egy ILO egyezmény elfogadás a nemi alapú munkahelyi erőszak megszűntetése érdekében.

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

2021. évi munkaszüneti napok és áthelyezett munkanapok

2020. október 09. 08:11
Így tervezzen!

Brüsszel miatt nem emelhet bért a Magyar Posta

2020. július 20. 07:46
Nem emelhet bért a Magyar Posta, a vállalat „Brüsszel jóindulatára vár”, mivel meg van kötve a keze – mondta Schamschula György vezérigazgató a Magyar Nemzetnek. A hétfői lapszámban felidézték, hogy hétvégén tüntettek a szakszervezetek.