Ángyán: Az államnak inkább vásárolnia kell a földet

2016. február 26. 08:30
Félre kell tenni a pártpolitikai szempontokat, és támogatni kell a szocialisták által kezdeményezett népszavazást a földprivatizáció ellen – nyilatkozta a Hír Televíziónak Ángyán József, a második Orbán-kormány vidékfejlesztési államtitkára a Jobbik által tartott csornai fórumon.

 A szakember azt mondta: a földárveréseken a közös nemzeti vagyon kiárusítása és széthordása zajlik, és maga a kormány teremtette meg a feltételeit annak, hogy ezt adott érdekkörök ki is tudják használni.

„Azt remélem, hogy a magyarság fölfogja, létkérdéseinkről van szó. Az államnak inkább vásárolnia kell a földet, ahogyan eredetileg Orbánnal megegyeztünk erről, nem pedig eladnia a stratégiai földvagyont. Oda kell tartós bérletbe adni azon családoknak, amelyek valóban helyben élő gazdálkodók. Én a magam részéről mindenféle támogatást meg fogok adni ehhez a népszavazáshoz” – fogalmazott a korábbi vidékfejlesztési államtitkár.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, március 15-e után kezdi az aláírásgyűjtést az MSZP a földprivatizáció tilalmáról szóló népszavazás ügyében – nyilatkozta Gőgös Zoltán. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke pedig jó döntésnek nevezte, hogy a Kúria kedden átengedte az MSZP földprivatizáció tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezését.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/marciusban-kezdi-gyujteni-az-alairasokat-az-mszp-1330375

Forrás: Hír Tv

Kapcsolódó cikkek

A „Földet a gazdáknak” Program jogszerű és hasznos

2017. október 18. 07:22
A magyar gazdák győztek és az ellenzék próbálkozása ismét kudarcot vallott, nem sikerült megsemmisíteni a Földet a gazdáknak programot. Az ellenzék kezdettől támadja a programot, mert még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védik, és vissza akarja állítani a balliberális földpolitikát, amikor elárulták a nemzeti érdekeket és a magyar földeket külföldiek, spekulánsok és nagybirtokosok kezére juttatták.  A kormány ugyanakkor tudomásul veszi az Alkotmánybíróság döntését, és kész a földek hasznosításából származó bevételekre vonatkozó szabály pontosítására.

Új integráció: jövő ősszel jönnek a fontos változások

2017. december 11. 08:35
Várhatóan a jövő évi országgyűlési választások után kerül a parlament elé a magyarországi agrárintegráció újraszabályozásáról szóló koncepció. A változtatások az agrárrendtartási törvénybe épülnének be, így azokat a képviselők egyszerű többséggel fogadhatnák el. A szabályozási tervek részleteiről is szó volt az idei Agrárszektor Konferencia című rendezvényen.