Kapcsolódó tartalmak: Ángyán József

Hír: Ángyán: Az államnak inkább vásárolnia kell a földet

2016. február 26. 08:30
 
Félre kell tenni a pártpolitikai szempontokat, és támogatni kell a szocialisták által kezdeményezett népszavazást a földprivatizáció ellen – nyilatkozta a Hír Televíziónak Ángyán József, a második Orbán-kormány vidékfejlesztési államtitkára a Jobbik által tartott csornai fórumon.

Hír: Ángyán József: Katasztrófához vezet a vazallusrendszer

2016. április 08. 07:53
 
Feudális vazallusrendszer működik a mezőgazdaságban, a hatalom jóindulatán múlik, hogy mi történik egy-egy vidéki családdal – mondta Bicskén a Korona Pizzéria különtermében Ángyán József. A nyugalmazott egyetemi tanár a Greenpeace Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás című rendezvényén foglalta össze a Fejér megyei földárverések tapasztalatait.

Hír: Nagy földrablás? - Így cáfolják Ángyán állításait

2016. április 12. 07:25
 
Nem fordulhatott elő, hogy bárki jogosulatlanul vett részt az állami földárveréseken – állította az agrárszektor.hu-nak a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA). Ángyán József, korábbi földművelésügyi államtitkár új tanulmánya szerint viszont jogsértések történtek, mert olyanok is licitálhattak, akik nem minősültek helyben lakónak. A kormány csak azoknak a földműveseknek engedte meg a liciteket, akik lakóhelye vagy üzemközpontja legfeljebb 20 kilométerre volt egy-egy elárverezett területtől, de Ángyán József Fejér megyében például 100 kilométeres távolságokról is tud. Nem ugyanaz a lakcím és az életvitelszerű lakóhely – szögezi le ugyanakkor az NFA.

Hír: Ángyán József újabb jelentése: Bács-Kiskunban sem azé lett a föld, akik megműveli

2019. július 22. 07:48
 
Ezúttal Bács-Kiskun megye visszás földbérleti pályázatait tárta fel Ángyán József, az előző Orbán-kormány volt parlamenti államtitkára.