Áprilisban versenyt futhatunk az idén 150 éves fogaskerekűvel

2024. április 03. 15:38
Már 19 éves hagyomány, amikor tavasszal Budapest sportszerető lakói együtt mozdulnak, hogy gyorsabbak legyenek a fővárosi fogaskerekűnél. Idén április 27-én kerül sor a megmérettetésre.
Áprilisban versenyt futhatunk az idén 150 éves fogaskerekűvel
A Széchenyi-hegyre barátságosan siető piros vasút minden évben vállalja a kihívást, ráadásul nemcsak futva, hanem kerékpárral, gyalogosan, vagy éppen kis kerülővel – egy kényelmes túrával is lehetőség van versenyezni az idén éppen 150 éves szerelvénnyel. A kiránduló kategória 2024-ben eddig nem látott tereppel kedveskedik, a korábbi zugligeti indulás helyett, most a Széchenyi-hegyi végállomástól startol el a Budai-hegységben kanyargó 6 kilométeres kör, hogy az eddigiek mellé új pecsételőpontokat találhassanak, akik ezt a kalandot választják.
 
A másfél évszázados fogaskerekű idén is a szokott tempójában, nagyjából 15 perc alatt teszi meg az útját.A 4 kilométeres, összesen 325 méter szintemelkedésű hegymenet nem hétköznapi sétagalopp, ennek ellenére sokan teljesítik közösen a már legendássá vált futamot minden évben, leggyakrabban iskolai vagy családi programként. Az egyéni mellett 2, illetve 4 fős váltókban is lehet nevezni.
 
A startnál a mosolygós indulásért közös bemelegítéssel szakképzett aerobicoktatók felelnek, addig a célban minden befutót – ha még bírják szusszal – újabb izgalmak, például interaktív sportbemutatók és különböző, az agyat is tornáztató feladatok várnak.
 
A nevezők az élmény mellett 2024-es emlékpólóval, befutóéremmel, a helyezettek egyedi Előzd meg a Fogaskerekűt díjjal, és pénzjutalommal is gazdagodnak.
 
Regisztrálni a Hegyvidéksport oldalán lehet, ahol további információk találhatók a versennyel kapcsolatban.
 
forrás: turizmus.com
 
 

Kapcsolódó cikkek

Mit tehet egy munkaadói szervezet a fenntarthatóságért?

2023. március 02. 13:35
Közös cselekvésre kérte a résztvevőket Böröcz Lajos, a VIMOSZ főtitkára és Jandala Csilla, a szervezet vezető kutatója abban az előadásban, melyben a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseiket és nemzetközi projektjeiket mutatták be az Utazás Kiállításon megrendezett konferencián.
Jövőbe tekintő, felelős gondolkodású szervezetként muszáj odafigyelnünk a fogyasztói igényekre, hiszen a kereslet elvárásai intenzívan hatnak az általunk támogatni kívánt vállalkozásokra – magyarázta Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége főtitkára az előadásában, miért foglalkoznak munkaadói szervezetként a fenntarthatóság témájával.
 

Ősláp és erdőrezervátum

2023. május 31. 10:54
Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdőtömbje, Somogy zöld szíve 1993 óta áll a KASZÓ Zrt. gondozásában. Története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, már hercegi tulajdonban is színvonalas, fenntartható gazdálkodás zajlott a területen. Ezt az örökséget őrzi az erdőgazdaság, miközben óvja és népszerűsíti a természeti értékeket, köztük a Kaszó település határában lévő Baláta-tavat.