Áprilisban versenyt futhatunk az idén 150 éves fogaskerekűvel

2024. április 03. 15:38
Már 19 éves hagyomány, amikor tavasszal Budapest sportszerető lakói együtt mozdulnak, hogy gyorsabbak legyenek a fővárosi fogaskerekűnél. Idén április 27-én kerül sor a megmérettetésre.
Áprilisban versenyt futhatunk az idén 150 éves fogaskerekűvel
A Széchenyi-hegyre barátságosan siető piros vasút minden évben vállalja a kihívást, ráadásul nemcsak futva, hanem kerékpárral, gyalogosan, vagy éppen kis kerülővel – egy kényelmes túrával is lehetőség van versenyezni az idén éppen 150 éves szerelvénnyel. A kiránduló kategória 2024-ben eddig nem látott tereppel kedveskedik, a korábbi zugligeti indulás helyett, most a Széchenyi-hegyi végállomástól startol el a Budai-hegységben kanyargó 6 kilométeres kör, hogy az eddigiek mellé új pecsételőpontokat találhassanak, akik ezt a kalandot választják.
 
A másfél évszázados fogaskerekű idén is a szokott tempójában, nagyjából 15 perc alatt teszi meg az útját.A 4 kilométeres, összesen 325 méter szintemelkedésű hegymenet nem hétköznapi sétagalopp, ennek ellenére sokan teljesítik közösen a már legendássá vált futamot minden évben, leggyakrabban iskolai vagy családi programként. Az egyéni mellett 2, illetve 4 fős váltókban is lehet nevezni.
 
A startnál a mosolygós indulásért közös bemelegítéssel szakképzett aerobicoktatók felelnek, addig a célban minden befutót – ha még bírják szusszal – újabb izgalmak, például interaktív sportbemutatók és különböző, az agyat is tornáztató feladatok várnak.
 
A nevezők az élmény mellett 2024-es emlékpólóval, befutóéremmel, a helyezettek egyedi Előzd meg a Fogaskerekűt díjjal, és pénzjutalommal is gazdagodnak.
 
Regisztrálni a Hegyvidéksport oldalán lehet, ahol további információk találhatók a versennyel kapcsolatban.
 
forrás: turizmus.com
 
 

Kapcsolódó cikkek

Zöld utat kapott a tatai Öreg-tó szabadstrandja

2023. április 04. 15:20
Pályázatot ír ki az önkormányzat az Öreg-tó partjára tervezett szabadstrand üzemeltetésére, amelynek kialakítását már évek óta tervezi. A terület átjárhatósága továbbra is biztosítva lesz.
 
A tatai önkormányzat már évek óta tervezi egy strand kialakítását, bár már többször elhalasztották a munkálatokat. A szerdai képviselő testületi ülés egyik napirendi pontja is azt támasztja alá, hogy a terv mellett még mindig kiáll az önkormányzat. A szabadstrand üzemeltetésére szeretnének kiírni pályázatot – figyelt fel rá a KEMMA hírportál.

Így pusztul a Dunántúl egykor kedvelt vasútvonala

2024. február 09. 17:09
Sok helyen gyalogosan is járhatatlan.