Aranyérmet kapott ez a rakodógép!

2023. május 26. 14:01
A Fendt Cargo T740 teleszkópos rakodógépe aranyérmet kapott az Agrotech Kielce-n.
Lengyelország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállításán a Fendt CORUS 500 kombájnt is elismerésben részesítették, számolt be honlapján közleményben a hírről a Fendt.
"Nagyon örülünk a Fendt teleszkópos rakodó és kombájn két díjának. A Fendt Cargo T740 különösen kedvelt a lengyel gazdálkodók és vállalkozók körében kompakt méretei és kiváló manőverezhetősége miatt, nagy kereslet mutatkozik iránta" – mondta Tomasz Szczesny, a Fendt Poland üzleti igazgatója.
Aranyérmet kapott ez a rakodógép!
"Gazdálkodóink elsősorban az öngépesítésre törekednek, ezért az olyan robusztus és hatékony kombájnok, mint például a Fendt CORUS 500, nagyon népszerűek. Ezek a díjak megerősítik, hogy innovatív és megbízható mezőgazdasági technológiát kínálunk a lengyel piac számára."
 
A Fendt Cargo T740 teleszkópos rakodó "a kezelők munkakörülményeit és biztonságát javító tervezési megoldásaival" nyűgözte le a zsűrit. Az agilis és hatékony gép otthon van a közepes méretű vegyes gazdaságokban. Az akár 7,7 m munkamagasságú teleszkópos rakodó egyesíti a nagy szakítóerőt, a pontos irányítást és a több, mint négy méteres látómagasságot. Ez lehetővé teszi, hogy a Fendt Cargo T740 a mezőgazdasági munkák széles körében használható legyen, például szalma mozgatásához, szállításhoz, etetéshez, vagy silókészítéshez.
 
A Fendt CORUS 500 kombájn "a termelékenységet és megbízhatóságot javító tervezési megoldásaiért" érdemelt elismerést. A Fendt CORUS 500-at belépő szintű modellként tervezték az öngépesítésre törekvő európai gazdaságok számára. A hangsúly a nagy cséplési teljesítményen volt, mely megbízható, hatékony és robusztus technológiával ötvöződik. A CORUS 500 legfeljebb 7,60 m munkaszélességgel, valamint két különböző gabonatartály-mérettel és kirakodási kapacitással készül.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben is

2023. június 07. 14:22
Az Ukrajnával határos öt EU tagállam közös fellépésének köszönhetően az Európai Bizottság 2023. szeptember 15-ig meghosszabbította az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek uniós behozatalára vonatkozó importtilalmat – közölte Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán.
 
A tárcavezető kifejtette, az importtilalom az Ukrajnából származó búzára, kukoricára, repce- és napraforgómagra vonatkozik. Az érintett öt tagállam sikere, hogy a Bizottság a meghosszabbított importtilalmat a május 2-a előtt kötött szerződésekre is érvényesnek tekinti.

Az agrártudományok kulcsfontosságúak Magyarországnak

2023. április 05. 12:31
Magyarország agrárország, ezért az agrártudományok kulcsfontosságúak az ország és nemzet számára - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kaposváron kedden.
Feldman Zsolt az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Agrártudományi Szekciójának megnyitóján hangsúlyozta, hogy az agrártudományokkal foglalkozó diákok munkája, gondolatai, tudása adja azt az alapot, amelyre az ágazat építhet a jövőben.