Átadták a Duna huszadik magyarországi hídját

2024. június 07. 13:08
Kalocsa és Paks között épült.
 
A három évvel ezelőtti alapkőletétel után június 6-án délelőtt átadták a Duna magyarországi szakaszának huszadik hídját. Az építmény Tomori Pál nevét viseli.
Átadták a Duna huszadik magyarországi hídját
A Kalocsa–Paks új Duna-híd kivitelezése 2021 februárjában kezdődött. A beruházás során a kivitelező az új híd alépítményei – beleértve az alapozást is – és felszerkezetei készítése során közel 28 ezer köbméter betont épített be, az összeszerelt acélszerkezet tömege pedig meghaladja az ötezer tonnát. 418 kilométer hosszúságú feszítőkábelt szereltek be a szerkezetbe, a vízépítési műtárgyakba és pillérvédelembe pedig 82 300 tonna beépített kő került.
 
Ahogy korábban megírtuk, az új hídnak köszönhetően Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a korábbi 55 percről hozzávetőlegesen 15 percre csökken.
 
A Tomori Pál Duna-híd és hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének összértéke 92 milliárd forint.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Élményszigetek, virtuális közösségi tér és ingyenes egészségszűrés a megújult Utazás+ Kiállításon

2024. február 16. 19:37
Megújult formában és tartalommal rendezik meg az Utazás+ Kiállítást február 22-25. között a Hungexpón, a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató ízelítőt adott az inspiráló programból és a két díszvendég kínálatából.

Új Duna-híd Magyarországon: eldőlt, megépül – mérföldkőhöz ért a négysávos beruházás

2024. július 02. 19:00
Orbán Viktor már június elején megüzente a hídépítőknek, hogy lehet tovább délre menni a Dunán. Most nagyon úgy tűnik, immáron rendelkezésre áll a szükséges forrás a 21. Duna-híd kivitelezéséhez.