Átadták a FAO Szolgáltató Központ új irodáit

2016. március 18. 07:50
A tegnapi napon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Vladimir Rakhmanin FAO főigazgató-helyettes és Sylvain St-Pierre a FAO Közös Szolgáltató Központjának vezetője jelenlétében átadta a FAO Közös Szolgáltató Központ új irodáit, a Földművelésügyi Minisztérium épületében

A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ-szervek magyarországi jelenléte. A Magyar Kormány rangjukhoz méltó helyet biztosít a FAO budapesti hivatalainak: a Közös Szolgáltató Központnak, valamint az Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatalnak.

A FAO Közös Szolgáltató Központ 2008 óta eredményesen működik Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium épületében. A Szolgáltató Központ az elmúlt években dinamikusan fejlődött, az iroda alkalmazottainak száma közel a kétszeresére nőtt.

A Magyar Kormány kiemelt célja a munkahelyteremtés a jelentős számú, szakképzettséggel rendelkező munkaerő számára. Az új irodák lehetőséget adnak arra, hogy további munkatársakkal, akár 50-60 fővel bővüljön a Központ.

 
Fotó: Francz Ilona

 

A fiatal magyar munkavállalók számára kivételes lehetőség, ha Magyarországon egy rangos nemzetközi szervezetben, az ENSZ kötelékében dolgoznak: úgy tehetnek szert nemzetközi tapasztalatokra, hogy közben Magyarországon élnek, mondta a miniszter.

A FAO képviselői köszönetet mondtak a Magyar Kormánynak a FAO tevékenységének folyamatos támogatásáért, és aláhúzták, hogy Budapest egyre több ENSZ szakosított szerv munkájában tölt be kulcsszerepet, intézményeik kiváló házigazdájaként.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Több ezer hektár legelőt ad bérbe a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

2019. június 18. 07:51
Az egykori bombázólőtér tájrehabilitációjának köszönhetően a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) területén csaknem 4000 hektár legelőterület bérbe adása vált lehetővé a helyben lakó, állattartással foglalkozó gazdák számára - nyilatkozta Nagy István agrárminiszter az MTI-nek hétfőn.

A Budapest Főváros Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása

2020. március 17. 09:04
a személyes panaszbenyújtás lehetőségének szüneteltetéséről.