Átadták a FAO Szolgáltató Központ új irodáit

2016. március 18. 07:50
A tegnapi napon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Vladimir Rakhmanin FAO főigazgató-helyettes és Sylvain St-Pierre a FAO Közös Szolgáltató Központjának vezetője jelenlétében átadta a FAO Közös Szolgáltató Központ új irodáit, a Földművelésügyi Minisztérium épületében

A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ-szervek magyarországi jelenléte. A Magyar Kormány rangjukhoz méltó helyet biztosít a FAO budapesti hivatalainak: a Közös Szolgáltató Központnak, valamint az Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatalnak.

A FAO Közös Szolgáltató Központ 2008 óta eredményesen működik Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium épületében. A Szolgáltató Központ az elmúlt években dinamikusan fejlődött, az iroda alkalmazottainak száma közel a kétszeresére nőtt.

A Magyar Kormány kiemelt célja a munkahelyteremtés a jelentős számú, szakképzettséggel rendelkező munkaerő számára. Az új irodák lehetőséget adnak arra, hogy további munkatársakkal, akár 50-60 fővel bővüljön a Központ.

 
Fotó: Francz Ilona

 

A fiatal magyar munkavállalók számára kivételes lehetőség, ha Magyarországon egy rangos nemzetközi szervezetben, az ENSZ kötelékében dolgoznak: úgy tehetnek szert nemzetközi tapasztalatokra, hogy közben Magyarországon élnek, mondta a miniszter.

A FAO képviselői köszönetet mondtak a Magyar Kormánynak a FAO tevékenységének folyamatos támogatásáért, és aláhúzták, hogy Budapest egyre több ENSZ szakosított szerv munkájában tölt be kulcsszerepet, intézményeik kiváló házigazdájaként.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Balatoni lángosozókat és portékáikat tesztelte a Szupermenta

2019. augusztus 09. 07:58
Ismét egy nyári slágerterméket, a lángost, valamint lángosozókat vizsgáltak a szakemberek a Nébih Szupermenta tesztsorozat legújabb állomásán. A hivatal felügyelői összesen 12 vendéglátóhelyet ellenőriztek. Több mint 140 mintán mintegy 500 laboratóriumi mérést végeztek. A hatósági ellenőrzéseken akadtak hiányosságok, de az összképet tekintve megnyugtatóak a tapasztalatok.

A kritikai gondolkodás képessége nem ajándék, de munkával fejleszthető

2019. augusztus 01. 07:45
A kritikai gondolkodás hiánya számtalan üzleti kudarcért felelős. A szervezeti vezetők gyakran túl erősen támaszkodnak a szakértelemre, és szűklátókörűen, a probléma minden oldalának megvizsgálása nélkül vonják le a következetéseket. Pedig a vezetőknek jóval tudatosabban kell megközelíteniük egyes problémákat, és kidolgozniuk a lehetséges megoldásokat. A kritikai gondolkodás szerencsére gyakorolható és fejleszthető.