Átadták a FAO Szolgáltató Központ új irodáit

2016. március 18. 07:50
A tegnapi napon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Vladimir Rakhmanin FAO főigazgató-helyettes és Sylvain St-Pierre a FAO Közös Szolgáltató Központjának vezetője jelenlétében átadta a FAO Közös Szolgáltató Központ új irodáit, a Földművelésügyi Minisztérium épületében

A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ-szervek magyarországi jelenléte. A Magyar Kormány rangjukhoz méltó helyet biztosít a FAO budapesti hivatalainak: a Közös Szolgáltató Központnak, valamint az Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatalnak.

A FAO Közös Szolgáltató Központ 2008 óta eredményesen működik Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium épületében. A Szolgáltató Központ az elmúlt években dinamikusan fejlődött, az iroda alkalmazottainak száma közel a kétszeresére nőtt.

A Magyar Kormány kiemelt célja a munkahelyteremtés a jelentős számú, szakképzettséggel rendelkező munkaerő számára. Az új irodák lehetőséget adnak arra, hogy további munkatársakkal, akár 50-60 fővel bővüljön a Központ.

 
Fotó: Francz Ilona

 

A fiatal magyar munkavállalók számára kivételes lehetőség, ha Magyarországon egy rangos nemzetközi szervezetben, az ENSZ kötelékében dolgoznak: úgy tehetnek szert nemzetközi tapasztalatokra, hogy közben Magyarországon élnek, mondta a miniszter.

A FAO képviselői köszönetet mondtak a Magyar Kormánynak a FAO tevékenységének folyamatos támogatásáért, és aláhúzták, hogy Budapest egyre több ENSZ szakosított szerv munkájában tölt be kulcsszerepet, intézményeik kiváló házigazdájaként.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Kuba ökröket vet be az üzemanyaghiány miatt

2019. szeptember 23. 08:44
Kuba 8 ezer további ökröt vet be mezőgazdasági munkákhoz, mert a súlyos üzemanyaghiány miatt sok traktor kihasználatlanul vesztegel – adta hírül csütörtökön a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma.

„Agyrém” – Ilyen helyzetekbe kényszeríti a tanárokat a Klik

2016. február 17. 11:43
Saját zsebükbe nyúltak a tanárok, hogy megmentsék tehetséggondozó műhelyprogramjukat, mert a majd öt hónappal ezelőtt megnyert pályázati pénzt mind a mai napig nem továbbította iskolájuknak a Klik. Abszurd esetekből nincs hiány: „postakönyvvel, iktatószámmal” terhelt ügymenet, kényszerű közbeszerzés miatt elúszó akciós projektor, bürokrácia miatt dráguló tanulmányi út. Történetek arról, miért mondtak nemet a tanárok a Klik-rendszerre.