Kapcsolódó tartalmak: FAO

Hír: Átadták a FAO Szolgáltató Központ új irodáit

2016. március 18. 07:50
 
A tegnapi napon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Vladimir Rakhmanin FAO főigazgató-helyettes és Sylvain St-Pierre a FAO Közös Szolgáltató Központjának vezetője jelenlétében átadta a FAO Közös Szolgáltató Központ új irodáit, a Földművelésügyi Minisztérium épületében

Hír: Így vesszük fel a harcot: katasztrófák ellen is jók a drónok

2016. május 02. 07:53
 
A klímaváltozás egyre erősödő jelenségeivel (áradások, tájfun) való harcban a Fülöp-szigetek kormánya az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) újszerű megoldáshoz nyúlt. Pilóta nélküli légi járművek, drónok segítségével mérik fel azon mezőgazdasági területeket, amelyek a leginkább ki vannak téve a természeti katasztrófáknak.

Hír: Országaink most a táplálkozásra figyelnek

2016. május 13. 08:13
 
Nem elfeledkezve arról a jelentős mérföldkőről, hogy milyen alacsony szintre csökkent az éhezés mértéke Európában, figyelmünket most az új kihívásokra kell fordítani: az étkezés ne csupán a túlélést szolgálja, hanem az egészséges élet alapköve legyen. Egy globális szervezet élén, mely az éhezés felszámolását tekinti központi feladatának, mi jelenthetne nagyobb elégedettséget, mint látni a világ egyik jelentős régióját, ahol komoly előrelépések történtek ebben.

Hír: Egyre több magyar marhahúst és élőmarhát exportálunk

2016. június 22. 08:34
 
Magyarország élőmarha-exportja 6 százalékkal nőtt 2016. január-márciusban a 2015. hasonló időszakához képest, a marhahúsexport mennyisége 4 százalékkal, értéke 14 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban.

Hír: Nemzetközi „Bioenergia hét” a Földművelésügyi Minisztériumban

2016. június 22. 08:55
 
A Global Bioenergy Partnership (GBEP) a Földművelésügyi Minisztérium és a FAO közös szervezésében 2016. június 21-24. között Budapesten tartja a 4. „Bioenergia hét” elnevezésű nemzetközi rendezvényt.
 

Hír: OECD-FAO Mezőgazdasági előrejelzés 2016-2025

2016. július 22. 08:42
 
Földünk középtávú mezőgazdasági kilátásai 

Hír: Riasztás: gyorsan terjed a legújabb szarvasmarha-betegség

2016. július 26. 08:34
 
Riasztó gyorsasággal terjed a bőrcsomósodáskór a szarvasmarhák között, a betegség az elmúlt hetekben elérte Szerbiát, Albániát és Montenegrót is és akár Magyarországon is megjelenhet - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) annak kapcsán, hogy hétfőn Belgrádban találkozik állategészségügyi szakértők egy nemzetközi csoportja.

Hír: FAO ajánlások a fenntartható erdőgazdálkodás fejlesztéséhez

2016. július 29. 08:11
 
A 2015-ben elfogadott ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában az erdőgazdálkodásnak fontos szerepe van. A többcélú, fenntartható módon végzett erdőgazdálkodás – a faanyag biztosítása mellett – jelentős szerepet játszik a környezeti értékek megóvásában, kulturális örökségünk megőrzésében, a jó minőségű víz biztosításában, az élelmezés-biztonság javításában, a munkahelyteremtésben, a vidéki területek fejlesztésében, a rekreációban és még számos további területen, amelyeket a magyar erdészet hagyományosan, de az utóbbi időszakban kiemelten is magáénak tud.

Hír: Négy éve nem látott havi növekedés a FAO élelmiszerár-indexben

2016. július 29. 08:17
 
Az időjárás nem kedvez a cukortermelésnek, a búzának annál inkább

Hír: Emelkedő árak és nagyobb kukorica-, búza- és rizstermés az idei szezonban

2016. szeptember 09. 08:50
 
Emelkedett az alapvető élelmiszerek nemzetközi kurzusa augusztusban – egyetlen kivételt az optimistább termelési kilátások miatt a szemes termények képezték.
«12345»