Átadták „Balaton illata 2023” fotópályázat nyereményeit

2023. november 06. 13:26
A 65.000 tagú Balatoni értékmentés közösség által szervezett Balaton illata elnevezésű fotópályázat díjkiosztó ünnepségét egy rekord kísérlet előzte meg a fonyódi Szaplonczay sétányon. A Balatont egy időben, egy helyen fotózás témájú flashmob eseményre több, mint száz fő gyűlt össze és készítettek közösen képeket a magyar tengerről.
Átadták „Balaton illata 2023” fotópályázat nyereményeit
Ezt követően került sor a nyeremények átadására a Fonyódi Művelődési Házban. Erdei Barnabás, Fonyód Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevő vendégeket és beszélt a település páratlan panorámát kínáló, idén felújított sétányáról, a híres személyekről , akik korábban megfordultak itt és a neves művészekről, akiket megihletett a hely szépsége, különleges atmoszférája.
 
Bánki Károly a szervezők nevében elmondta, hogy a program elérte célját, megmutatták, hogy egy virtuális közösség az online térből kilépve milyen nagy tettekre képes az összefogással. A másik elképzelésüket is sikerült megvalósítani, hogy a másfél hónapos szezont meghosszabbítsák és felhívják a figyelmet arra, hogy a Balaton mind a négy évszakban vonzó turisztikai desztináció lehet , csak meg kell találni azokat az attrakciókat amivel meg tudják mozgatni az embereket.
A pályázat nem csak a fotósok fantáziáját indította be, a jelenlévők Vörös Éva tolmácsolásában hallhatták Bodó Iván erre az alkalomra írott versét.
 
A jeles eseményen Mánfai György fotóművész a zsűri nevében ismertette a díjazott képek kiválasztásának metodikáját és értő tolmácsolásban adta elő milyen kritérium rendszernek kellett megfelelni ahhoz, hogy bekerüljön egy kép abba a halmazba, amiből további szakmai szempontokat szem előtt tartó szelekcióval kialakult a végleges sorrend.
A beérkezett 2800 pályamű változatosságáról Bánki Károly elmondta, hogy a Balaton mindig más arcát mutatja, olyan mint a szeszélyes hölgy, egyszer odabújik és megsimogat, máskor, mint a (magyar) tenger, haragos és kíméletlen, de ezért szeretjük.
 
Először a hét kollekció díj került kiosztásra Stamlerné Dr. Bodor Katalin, Wágner Gabriella, Kővári Zsolt, Pethő Péter, Udvarházi Irén, a Zamárdi kertcentrum és Vadász Péter részére.
 
A közönségdíjat a 12.900 lájkkal jutalmazott felvételére Szendrői Zoltán kapta.
A programot feketeöves Balaton rajongóknak készült kvíz műsor színesítette és elkövetkezett a nap legjobban várt pillanata, a dobogós helyek kiosztása.
 
I. helyezett: Mennyei fény (Vadász Péter)
(címfotó)
II. helyezett Együtt (Wágner Gabriella)
 
III. helyezett Augusztusi vihar (Kővári Zsolt)
 
A flashmob eseményen részt vett fotósok között kisorsolták Turi Török Tibor szobrászművész Balatoni Madonna című alkotását.
 
Az esemény a Balaton jelenéről és jövőjéről folytatott eszmecserével, kötetlen beszélgetéssel zárult.
 
forrás: agrotrend.hu / Balatoni értékmentés közösség

Kapcsolódó cikkek

Júliusban minden szerda este Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

2023. július 06. 13:58
Rendhagyó múzeumi programokkal várja a közönséget a júliusi szerda estéken a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) nyári programsorozata, a Borszerda.
 
Négy héten át különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészetkedvelő látogatókat, akik az MNG dunai teraszáról egy pohár bor társaságában élvezhetik a panorámát.

Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon

2023. május 05. 14:24
Állatbemutatókkal, kutyaszépségversennyel és játékos programokkal várja idén is a családokat május 6-án a Rex Kutyaotthon Alapítvány a felelős állattartás napján, a budapesti Rex Állatszigeten.
A színpadi beszélgetések, állatbemutatók, kutyafotózás, kvízjátékok és kutyaszépségverseny mellett kézműves foglalkozásokkal, zenés mesejátékkal és tanya olimpiával is készülnek a szervezők - olvasható az alapítvány közleményében.