Átadták Magyarország legnagyobb sütőüzemét

2023. március 01. 11:21
Magyarország legnagyobb sütőüzemét adták át Hatvanban kedden, a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 20 milliárd forintos új üzemének átadásán a pénzügyminiszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai célja a rendszerváltás idején meggyengített hazai élelmiszeripar újjáépítése.
 
Varga Mihály kiemelte: a rendszerváltás éveiben az addig meghatározó élelmiszeripari vállalatok egy része külföldi tulajdonba került. Hiányuk ma, egy világjárvány után és egy szomszédban zajló, elhúzódó háború idején jobban érezhető, mint az elmúlt bő három évtizedben bármikor.
 
Átadták Magyarország legnagyobb sütőüzemét
Mindez egyértelművé teszi: folytatni kell Magyarországon az ágazat fejlesztését, hogy az élelmiszerbiztonság a lehető legkisebb külpiaci kitettség mellett, válsághelyzetekben is erős legyen - mondta a pénzügyminiszter.
 
Varga Mihály megjegyezte: ehhez a kapacitások bővítésén túl a minőség, a termelékenység és az energiahatékonyság növelésére is szükség van, melyekhez a kormány számos esetben járult hozzá az elmúlt időszakban.
 
A Pénzügyminisztérium kedden, az MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 20 milliárd forint összértékű beruházásával Hatvanban Magyarország legnagyobb kapacitású kenyér, péksütemény és finompékáru gyártóüzeme jött létre. A fejlesztés 260 új munkahelyet teremt.
Magyarország legnagyobb sütőüzeme 20 milliárd forintos beruházással valósult meg
 
A 70 alvállalkozót foglalkoztató és mintegy 350 üzlettel rendelkező, magyar tulajdonú családi vállalat ezzel az egyetlen olyan sütőipari vállalkozás, mely szinte országos lefedettséggel értékesíti friss termékeit.
 
Az eseményen Tóth József Péter alapító-tulajdonos közölte: a kormány 6,7 milliárd forintos támogatásával és jelentős önerő mellett bankhitel segítségével 2 év alatt épült fel a 20 ezer négyzetméter alapterületű hatvani üzem.
 
A beruházással céljuk a több mint 30 éve működő társaság nemzetközi versenyképességének erősítése, emellett a hazai piacon 2-3 éven belül a teljes országos lefedettséget biztosító üzlethálózat kiépítése – fűzte hozzá.
 
forrás: agroinform.hu
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Ez talán segít az igazi értékek megóvásában

2024. március 01. 15:59
Az Európai Parlament zöld utat adott a bor, a szeszes italok és a mezőgazdasági termékek földrajzi árujelzőinek oltalmát megerősítő uniós szabályok reformjának.

Paprika: ez a bő termés titka

2023. június 26. 13:07
A magyar konyha fontos növénye a paprika. Amerikai kedvencünk a törődést és a kellő mennyiségű trágyázást bőséges terméssel hálálja meg.
 
Most már mindenhol kellően meggyökeresedtek a májusi fagyosszentek után kiültetett paprikatövek, elkezdhetjük növényeinket "hizlalni". Ahhoz, hogy erős gyökereket és a nagy számú terméshez szükséges jelentős lombozatot fejlesszenek, a szezonban folyamatos energiaellátásra van szükségük. Ezt már most elkezdhetjük, pontosabban el kellett volna kezdeni ősszel, a szervestrágya kijuttatásával, amit most csak folytatunk. A növények tápanyagéhsége csak fokozódik, amikor elkezdenek virágozni és termést növeszteni. Ezért bizony, oda kell figyelni rájuk.