Átfogó adóreformra volna szükség

2018. április 17. 09:23
Csökkenteni kellene az adónemek számát, nincs szükség az iparűzési adóra – többek között ilyen javaslatokat fogalmaztak meg a Világgazdaság által megkérdezett adószakértők.

Több mint harminc adónemet kivezetnének a szakértők. Ők úgy úgy látják, hogy ki kellene vezetni az  iparűzési és a reklámadót, nem a személyi jövedelemadó kulcsát, hanem a szociális hozzájárulási adót kellene 10 százalék alá szorítani, az áfakulcsot pedig 25 százalékra lehetne mérsékelni. Emellett szükség lenne az adóadminisztrációs terhek radikális mérséklésére és hatékony áfa-visszatérítési rendszerre. A szakértők úgy vélik, átfogó adóreformra volna szükség, amely után tizenöt-húsz adónem maradhatna.

Részletek itt. https://www.vg.hu/gazdasag/adoreformot-surget-a-szakma-2-864549/


(vg.hu)

Kapcsolódó cikkek

Ismét súlyos tévedésben az LMP

2017. szeptember 20. 07:52
Ellentétben a Lehet Más a Politika (LMP) ma kiadott közleményével, a FIDESZ-KDNP parlamenti képviselőinek szavazataival Magyarország elsőként tűzte ki célként Alaptörvényében a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság biztosítását.

Kíméletlen ellenőrzések várnak a baromfitartókra

2017. július 20. 08:39
Minimálisra kell csökkenteni a madárinfluenza visszatérésének esélyét, ezért a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezi, hogy az állategészségügyi hatóság kiemelten ellenőrizze a baromfitelepeket. Ezek az intézkedések, amennyiben a piac elismeri, maximum 5-8 százalékkal emelhetnek a termelők költségein.