Átfogó adóreformra volna szükség

2018. április 17. 09:23
Csökkenteni kellene az adónemek számát, nincs szükség az iparűzési adóra – többek között ilyen javaslatokat fogalmaztak meg a Világgazdaság által megkérdezett adószakértők.

Több mint harminc adónemet kivezetnének a szakértők. Ők úgy úgy látják, hogy ki kellene vezetni az  iparűzési és a reklámadót, nem a személyi jövedelemadó kulcsát, hanem a szociális hozzájárulási adót kellene 10 százalék alá szorítani, az áfakulcsot pedig 25 százalékra lehetne mérsékelni. Emellett szükség lenne az adóadminisztrációs terhek radikális mérséklésére és hatékony áfa-visszatérítési rendszerre. A szakértők úgy vélik, átfogó adóreformra volna szükség, amely után tizenöt-húsz adónem maradhatna.

Részletek itt. https://www.vg.hu/gazdasag/adoreformot-surget-a-szakma-2-864549/


(vg.hu)

Kapcsolódó cikkek

Csányi Sándor: az agrárium kulcsterület az OTP tevékenységében

2016. október 26. 07:45
A magyar agrárium az OTP Bank egyik kulcsterülete, ezért is törekszik e területen piaci részesedésének növelésére - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten.

Kollektív szerződésbe rögzíthetjük a cafeteria és adómentes juttatások változását?

2018. február 05. 08:44
Munkáltatóként a béren kívüli juttatások (Szép kártya, készpénz cafetéria), az egyes meghatározott juttatások (nyugdíjpénztár, egészségpénztár, iskolakezdési támogatás) és az adómentes juttatásokra (lakáshitel támogatás, diákhitel törlesztés) együttesen 450.000 Ft-os keretet határoznánk meg dolgozóink kérésére. Amennyiben a munkavállalók az egyes meghatározott juttatások (pénztárak, iskolakezdési támogatás) közül választanának, a keret az adókülönbözet mértékével (6,49 %) csökkenne. A változást a Kollektív szerződésben rögzítenénk, ez jogilag megoldható?