Kapcsolódó tartalmak: adózás

Hír: Kevesebbet kell adózni a vadon gyűjthető termények után

2016. március 02. 19:27
 
Január elsejétől egyszerűsödött a szabadon szedhető termékek értékesítése.

Hír: Kell adózni a gombaszedés után, de kevesebbet mint eddig

2016. március 30. 09:33
 
Idén egyszerűsödött a gyűjtött termények, például gombák, medvehagyma vagy éticsiga értékesítése utáni adózás és adminisztráció. A nem védett, tehát szabadon szedhető termények értékesítése után is adózni kell, de idén a magánszemélyeknek – ide nem értve az egyéni vállalkozókat és az őstermelőket – január elseje óta kevesebbet, mint korábban. A legnépszerűbb szabadon szedhető termények közé tartozik pl. medvehagyma, csipkebogyó, levendula, csalán és bodzavirág – írja a hirado.hu.

Hír: Több jogszabály módosul hétfőn

2016. augusztus 01. 08:13
 
Több adózási és az egészségügyi ellátást érintő szabályban lépnek hatályba a módosítások +VIDEÓ Augusztus 1-jétől több jogszabálymódosítás lép hatályba, amelyek többek között egyes adótörvényeket és az egészségügyi ellátás finanszírozását érintik.
 

Hír: Így kell adózni az őstermelőknek

2017. február 17. 07:59
 
Az adóhivatal weboldalán elérhetőek a mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózására vonatkozó idei szabályok – közölte a NAK.

Hír: Az adózás megkönnyítése és ésszerűsítése a cél

2018. február 09. 08:40
 
2021-re el kell érni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljesen papírmentessé váljon – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a szervezet csütörtöki egri vezetői értekezletén. Úgy vélte, már lemérhetők a hivatal szemléletváltásának első komoly eredményei.
 

Hír: Átfogó adóreformra volna szükség

2018. április 17. 09:23
 
Csökkenteni kellene az adónemek számát, nincs szükség az iparűzési adóra – többek között ilyen javaslatokat fogalmaztak meg a Világgazdaság által megkérdezett adószakértők.

Hír: A nagy cafeteria-vágás miatt kár éri a munkavállalók 90%-át

2018. június 28. 07:42
 
Csupán minden tízedik munkavállalót nem éri kár 2019-ben, mert esetükben az eddig cafeteria juttatásokra fordított összeget munkáltatóik kiadnák jövedelemként adózva úgy, hogy a munkavállalók nettóban hasonló értéket kapjanak, mint idén. Ebben az esetben a munkáltató fizetné a többlet terheket. Az összes többi munkavállaló cafeteria kerete csökkeni fog, vagy megszűnik a Cafeteriatrend kérdőíves felmérés szerint, amire pár óra alatt 446 munkáltató küldött választ. A válaszadók összesen 167 672 munkavállalót foglalkoztatnak. A többlet terhekre a kormány jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslata miatt lehet számítani, amely szerint a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.

Hír: A LIGA figyelmeztet a jövedelemcsökkenés veszélyére

2018. június 28. 07:43
 
2018. június 25-én tisztázó megbeszélést folytatott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma a költségvetés, valamint az adó és járuléktörvények tervezett módosításáról.

Hír: Marad néhány lehetőség a cafeteriában

2018. július 09. 08:13
 
Nem tudjuk biztosra, hogyan adózik jövőre a cafeteria, de az már most látszik, hogy a benyújtott tervezet hagy néhány lehetőséget a munkáltatók számára, hogy a bérnél kedvezőbb közterhek mellett adjanak különböző juttatásokat alkalmazottaiknak.

Hír: Cafeteria-vita: itt a szakszervezetek ajánlata

2018. július 09. 08:14
 
A szakszervezetek egy 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást kötnének a kormánnyal, megtartanák a cafeteria egy részét, például az egészségpénztárokba és a nyugdíjalapokba történő befizetések adómentességét, ugyanakkor 2022-ig nem lehetne új cafeteriaelemeket adómentessé tenni.
«123»