Átmeneti lezárás a Jegenye-völgyben

2023. június 23. 13:33
Budapest környékének egyik népszerű, sokat látogatott kirándulóhelye a Solymárhoz közeli Jegenye-völgy a híres vízeséssel és a Rózsika-forrással. Az esőzések miatt a völgy egyes részei balesetveszélyessé váltak, ezért azt átmenetileg a teljes hosszában le kellett zárni - írta sajtóközleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.
 
Átmeneti lezárás a Jegenye-völgyben
Sajnos az elmúlt időszak csapadékos időjárása a Budai-hegység egyik legnépszerűbb erdei ösvényét sem kímélte. A Solymárhoz közeli Jegenye-völgyben, a sárga sáv útvonalán három híd is használhatatlan, balesetveszélyes állapotba került.
 
A völgyön jelenleg nem lehet biztonságosan végighaladni, ezért azt – a javítások befejezéséig – teljes hosszában lezárták. Jelenleg nem látogatható sem a Rózsika-forrás, sem a Solymári-vízesés. A Paprikás-patak tisztásán lévő népszerű pihenő- és tűzrakóhely a solymári vártól érhető el.
 
 
A Pilisi Parkerdő szakemberei vizsgálják a helyreállítás lehetőségét, a végleges megoldásig a kirándulók türelmét és megértését kérjük. Kirándulásra pedig javasoljuk a közelben lévő, Solymárról a Zsíros-hegyre vezető zöld sáv jelzést, vagy a szintén nem messze fekvő Köves-bércet. A Szénás Kör, illetve a völgyet útbaejtő túrák teljesítőinek a Solymár határában, Györgyligeten keresztül vezető utcákat ajánljuk alternatívaként.
 
forrás: agrotrend.hu / Pilisi Parkerdő

Kapcsolódó cikkek

Gyadai tanösvény: a Börzsöny legnépszerűbb gyermekbarát sétaútja

2023. január 12. 14:27
Magyarország legnagyobb függőhídjával, kicsiknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyszerűen kihagyhatatlan úticél a Naszály-hegy oldalán kanyargó Gyadai tanösvény.
A Gyadai tanösvény mintegy hat kilométer hosszú, óriási függőhídjairól, a mocsáron átívelő fapallóiról méltán híres, s az már csak hab a tortán, hogy miközben fantasztikusan szórakozunk a természet lágy ölén, még fontos ismeretek birtokába is kerülünk. Ugyanis a tanösvény 13 állomásán információs táblák mutatják be a környék állatvilágát.

Csapadékvíz kezelő rendszer Zalakaroson

2023. november 14. 14:46
Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése című projekt részeként 2018-ban kezdődött meg a település 5,5 hektáros részének nagyszabású területrendezése. Rendezvénytér épült fogadóépülettel, színpaddal, parkolóval és egyéb kiegészítő beruházásokkal. A zöldfelületeket a Magnolia Art Kertépítő Kft munkatársai tervezték, melynek egyik izgalmas szelete egy fenntartható városi csapadékvíz kezelő rendszer (SUDS) kialakítása volt. Ezzel hazánkban elsőként, egy település központjában valósult meg egy olyan innovatív megoldás, mely a természet körfolyamatain alapszik (Természet-Alapú Megoldás – Nature Based Solution). A természet-alapú megoldások az ökoszisztémák védelmét, helyreállítását, a velük való fenntartható gazdálkodást szolgálják.