Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról

2023. augusztus 24. 17:51
A Szent István-napi ünnepségek fő látványossága volt a hagyományos ünnepi tűzijáték. 34.000 pirotechnikai effekt, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón volt látható az augusztus 20-ai ünnepi rendezvénysorozat fináléján!
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
Idén is méltóképpen ünnepelte az ország Magyarország születésnapját. A központi helyszín ezúttal is a főváros volt. Az ünnepi program a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonással és a tisztavatással kezdődött a Kossuth Lajos téren. Ezt a légi parádé követte, majd este 21.00-kor kezdődött a gigantikus tűzijáték, fényfestés és drónshow.
 
2023-ban a művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette, a zenei aláfestést Elek Norbert komponálta. A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészítette ki.
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
Mit tudunk még a tűzijátékról?
Az idei drónshow különlegessége, hogy két helyszínen összesen 896 drón repült a magasba, különféle alakzatokat formálva a magyar történelem jelképeiből. A drónbemutató két helyszínen, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlott. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálta a Petőfi hídnál.
A minden eddiginél komplexebb tűzijáték alatt bengáli tüzek borították be a Dunát, miközben a nemzeti történelem jelentős eseményeit élhették át a látogatók a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően.
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
A teljes fővárosi Duna-parton élvezhető látványért 34 ezer pirotechnikai effekt felelt, amelyeket 230 indítási pontról lőttek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. A Dunán hét folyami uszályról és 65 pontonról indították a rakétákat
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Célegyenesben a Duna huszadik magyarországi hídjának építése

2023. december 07. 16:03
Közigazgatásilag se Kalocsát, se Paksot nem érinti.
 
Hetven kilométeres kerülőt rövidít majd a Paks és Kalocsa között épülő új Duna-híd, mely a folyó magyarországi szakaszának huszadik hídjaként várhatóan 2024 nyarára készül el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében.

Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése

2023. február 22. 11:05
Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött.
Az önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét, miután az előző városvezetés idején európai uniós forrást nyert a terület fejlesztésére önkormányzat. A szavazás honlapja szerint a legtöbb voks a természetjárók és a sportolni vágyók igényeit szolgáló mozgás- és túraközpont létrehozására érkezett.