Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról

2023. augusztus 24. 17:51
A Szent István-napi ünnepségek fő látványossága volt a hagyományos ünnepi tűzijáték. 34.000 pirotechnikai effekt, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón volt látható az augusztus 20-ai ünnepi rendezvénysorozat fináléján!
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
Idén is méltóképpen ünnepelte az ország Magyarország születésnapját. A központi helyszín ezúttal is a főváros volt. Az ünnepi program a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonással és a tisztavatással kezdődött a Kossuth Lajos téren. Ezt a légi parádé követte, majd este 21.00-kor kezdődött a gigantikus tűzijáték, fényfestés és drónshow.
 
2023-ban a művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette, a zenei aláfestést Elek Norbert komponálta. A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészítette ki.
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
Mit tudunk még a tűzijátékról?
Az idei drónshow különlegessége, hogy két helyszínen összesen 896 drón repült a magasba, különféle alakzatokat formálva a magyar történelem jelképeiből. A drónbemutató két helyszínen, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlott. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálta a Petőfi hídnál.
A minden eddiginél komplexebb tűzijáték alatt bengáli tüzek borították be a Dunát, miközben a nemzeti történelem jelentős eseményeit élhették át a látogatók a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően.
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
A teljes fővárosi Duna-parton élvezhető látványért 34 ezer pirotechnikai effekt felelt, amelyeket 230 indítási pontról lőttek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. A Dunán hét folyami uszályról és 65 pontonról indították a rakétákat
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Emelik az idegenforgalmi adót Rómában

2023. július 31. 12:47
Csaknem egy évtized után nő az idegenforgalmi adó mértéke az olasz fővárosban.
 
A 2014 óta változatlan idegenforgalmi adó emeléséről határozott Róma városának képviselő-testülete – írja a tourism-review.com.

Halloween-programok péntek este a Fővárosi Állatkertben

2023. október 26. 16:02
Élményprogramokkal várja péntek este a Fővárosi Állat- és Növénykert az érdeklődőket: 18 órától 23 óráig különleges halloweeni estét rendeznek egyebek mellett kígyósimogatóval, cápás bemutatóval.