Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról

2023. augusztus 24. 17:51
A Szent István-napi ünnepségek fő látványossága volt a hagyományos ünnepi tűzijáték. 34.000 pirotechnikai effekt, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón volt látható az augusztus 20-ai ünnepi rendezvénysorozat fináléján!
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
Idén is méltóképpen ünnepelte az ország Magyarország születésnapját. A központi helyszín ezúttal is a főváros volt. Az ünnepi program a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonással és a tisztavatással kezdődött a Kossuth Lajos téren. Ezt a légi parádé követte, majd este 21.00-kor kezdődött a gigantikus tűzijáték, fényfestés és drónshow.
 
2023-ban a művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette, a zenei aláfestést Elek Norbert komponálta. A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészítette ki.
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
Mit tudunk még a tűzijátékról?
Az idei drónshow különlegessége, hogy két helyszínen összesen 896 drón repült a magasba, különféle alakzatokat formálva a magyar történelem jelképeiből. A drónbemutató két helyszínen, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlott. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálta a Petőfi hídnál.
A minden eddiginél komplexebb tűzijáték alatt bengáli tüzek borították be a Dunát, miközben a nemzeti történelem jelentős eseményeit élhették át a látogatók a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően.
Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról
A teljes fővárosi Duna-parton élvezhető látványért 34 ezer pirotechnikai effekt felelt, amelyeket 230 indítási pontról lőttek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. A Dunán hét folyami uszályról és 65 pontonról indították a rakétákat
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

A MÁV kedvezményes jegyet vezet be a kiemelt eseményekre

2023. január 17. 10:52
Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt. - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel. A kedvezményes EKF-jegy elsőként a szombati (2023.01.21.) megnyitóra lesz érvényes.
 
A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes menetjegy a GYSEV járatain is felhasználható, oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról 2. kocsiosztályra, azonban feláras vonaton a szükséges díjat ki kell fizetni..

Nyári táborok: Érdemes sietni a helyek lefoglalásával

2023. június 06. 17:47
Újabb rekordot hozhat az idei vakáció a táborozók számában, 230 ezer gyerek nyaral táborokban a nyár folyamán. Legtöbben közülük sport- és angoltáborban vesznek részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják.