Autópálya helyett park

2023. május 22. 13:24
Hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpontot hoznak létre az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtója helyén, Bécsben.
 
Ligetek, játszótér, sportpályák, tó, kutyafuttató és kivilágított gyalog- és bicikliutak várják 2024-től a környék lakóit. Az A23-as autópálya Favoritenben található lehajtóját még 1977-ben építették, de végül soha nem vették használatba.
Autópálya helyett park
Az osztrák autópálya-kezelő, az ASFINAG 2020–2022 során végül elbontotta a lehajtót, Bécs pedig bérbe vette tőle a területet, és egy hatvanezer négyzetméteres zöld oázist alakított ki.
A lehajtó helyére tervezett Tangentenpark építési munkái júniusban kezdődnek és várhatóan 2024 nyarán befejeződnek. A park nem csupán új pihenőhely lesz, ligetei és erdőfoltjai egy három kilométeres zöldfolyosót képeznek a mintegy hetvenezer négyzetméteres Helmut-Zilk-parktól egészen a kerület déli részén található erdős területekig.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/Bécs Város Külképviseleti Irodája

Kapcsolódó cikkek

Már csak egy hónap és újraindul a fogaskerekű

2023. március 02. 10:39
A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok a 60-as vonalon.
A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer. Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.
 

Március 15-től elérhetővé válnak az adóbevallás-tervezetek.

2023. február 21. 10:34
A NAV szerint az ügyfélkapus ügyintézési mód a legegyszerűbb.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal  idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik – ismertette hétfői közleményében a NAV.
 
Az adóhatóság tájékoztatása szerint egy hónap múlva, március 15-től, KAÜ- (Központi Azonosítási Ügynök) azonosítóval már megnézhetővé válik a 2022-es esztendőre vonatkozó adóbevallási tervezet. Ráadásul ez a lehetőség azok számára is elérhető lesz, akik csak most regisztrálnak az Ügyfélkapun.