Autópálya helyett park

2023. május 22. 13:24
Hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpontot hoznak létre az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtója helyén, Bécsben.
 
Ligetek, játszótér, sportpályák, tó, kutyafuttató és kivilágított gyalog- és bicikliutak várják 2024-től a környék lakóit. Az A23-as autópálya Favoritenben található lehajtóját még 1977-ben építették, de végül soha nem vették használatba.
Autópálya helyett park
Az osztrák autópálya-kezelő, az ASFINAG 2020–2022 során végül elbontotta a lehajtót, Bécs pedig bérbe vette tőle a területet, és egy hatvanezer négyzetméteres zöld oázist alakított ki.
A lehajtó helyére tervezett Tangentenpark építési munkái júniusban kezdődnek és várhatóan 2024 nyarán befejeződnek. A park nem csupán új pihenőhely lesz, ligetei és erdőfoltjai egy három kilométeres zöldfolyosót képeznek a mintegy hetvenezer négyzetméteres Helmut-Zilk-parktól egészen a kerület déli részén található erdős területekig.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/Bécs Város Külképviseleti Irodája

Kapcsolódó cikkek

Ipsos: lesújtó a magyarok véleménye az oktatási rendszerről

2023. szeptember 05. 13:40
A magyar felnőttkorú lakosság elégedetlen az ország oktátási rendszerének jelenlegi formájával, az oktatás minőségével – derült ki az Ipsos Global felméréséből.

Vendégmunkás-dömping? Ehhez az üzemi tanácsoknak is lehet majd egy-két szava

2024. április 23. 16:24
Hamarosan szavazhat az Országgyűlés arról a törvénymódosításról, amely a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának kérdéseiről minden eddiginél nagyobb beleszólást enged az üzemi tanácsoknak. A mostani, tervezett szigorítás nem az első, ilyen módosítás történt idén március elsejétől is.