Autópálya helyett park

2023. május 22. 13:24
Hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpontot hoznak létre az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtója helyén, Bécsben.
 
Ligetek, játszótér, sportpályák, tó, kutyafuttató és kivilágított gyalog- és bicikliutak várják 2024-től a környék lakóit. Az A23-as autópálya Favoritenben található lehajtóját még 1977-ben építették, de végül soha nem vették használatba.
Autópálya helyett park
Az osztrák autópálya-kezelő, az ASFINAG 2020–2022 során végül elbontotta a lehajtót, Bécs pedig bérbe vette tőle a területet, és egy hatvanezer négyzetméteres zöld oázist alakított ki.
A lehajtó helyére tervezett Tangentenpark építési munkái júniusban kezdődnek és várhatóan 2024 nyarán befejeződnek. A park nem csupán új pihenőhely lesz, ligetei és erdőfoltjai egy három kilométeres zöldfolyosót képeznek a mintegy hetvenezer négyzetméteres Helmut-Zilk-parktól egészen a kerület déli részén található erdős területekig.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/Bécs Város Külképviseleti Irodája

Kapcsolódó cikkek

Üzemanyagárak: reagált a Magyar Ásványolaj Szövetség

2024. április 29. 14:33
Szerintük a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között a középmezőnyben vannak.
 
Nagy Márton csütörtökön (ápr.24.) közölte a kormány döntését, miszerint két hetet adott a kabinet a MÁSZ tagjainak, hogy önkéntesen a régiós átlag szintjére csökkentsék az üzemanyagárakat – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t.

Évi négyszázmilliárdot és dolgozókat vesztenek a magyar cégek, de a rémálom még nem ér véget

2024. február 29. 16:41
Hiába figyelmeztetnek a szakszervezetek és a gazdasági elemzők, a kormányzat egyelőre nem tudott konkrétumokat ígérni a munkahelyi balesetek érdemi visszaszorítása érdekében. Pedig a tragédiák mellett komoly nemzetgazdasági veszteségei is vannak a kérdésnek.