Az agrárképzést népszerűsítették a Szakmák Éjszakáján

2019. április 16. 08:43
Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődő diákokat a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozaton péntek este. A látványos bemutatók, interaktív tevékenységek mottója: "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!". A négy évvel ezelőtt elindított esemény révén több száz szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

Ehhez a rendezvényhez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is, ahol az intézmény elméleti és gyakorlati oktatását bemutató izgalmas programok várták a diákokat és szüleiket. Megismerkedhettek többek között a lovasképzés, az állattartás, a pék, a cukrász szakmák, valamint a húsipari és édesipari termékgyártás fortélyaival.

Kép letöltése
 
Fotó: AM/Fekete István

 

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese örömmel fogadta, hogy a rendezvény keretében idén immár negyvenegy, az agrártárca fenntartásában lévő agrár-szakképző intézmény nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, ahol oktatók és az intézmény diákjai mutatják be az agrárszakmák lényegét és szépségét.

Kép letöltése
 
Fotó: AM/Fekete István

 

A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy az agráriumnak nagy szüksége van kiváló és felkészült munkaerőre. Mint fogalmazott, a mezőgazdaság fejlődésének alapja a jól képzett szakembergárda, amely ismeri és alkalmazza a legmodernebb technológiákat, felhasználja a precíziós gazdálkodás, a robotika, a digitalizáció nyújtotta valamennyi lehetőséget. A Szakmák Éjszakája rendezvény felhívja a figyelmet a szakképzés jelentőségére, megismerteti a szakmák szépségét és a jól végzett munka örömét – fogalmazott Farkas Sándor.

Rózsa Pál Csaba, az iskola igazgatója a Szakmák Éjszakája program kezdetén üdvözölte a jelenlévőket és hangsúlyozta, hogy intézményükből már több ezer agrárszakember kamatoztatja a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az itt megszerzett tudását.

(AM Sajtóiroda)

 

Kapcsolódó cikkek

Így függ össze a migráció és a mezőgazdaság

2019. november 14. 07:45
Számtalan országban szerte Európában és Közép-Ázsiában gyengélkedik a vidéki térségek megtartó ereje, ennek okairól és a megoldásokról volt szó az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemzetközi találkozóján Budapesten.

Több mint 9 milliárd forinttal támogatja az agrártárca a szőlőtermesztőket és bortermelőket

2020. június 29. 08:51
Áts Károlyt, a tokaj-hegyaljai Áts Családi Pincészet tulajdonosát választotta meg az év borászának az ország 50 legjobb borásza pénteken. A 2020-as Borászok borásza verseny első díját Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója adta át az etyeki Rókusfalvy Birtokon.