Az ellenzék még mindig a spekulánsok érdekeit védi

2015. október 14. 10:10
"A Fidesz szerint az ellenzék még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védi.
A kormánypárti frakció sajtóosztálya ezt arra reagálva közölte, hogy az LMP-s Sallai R. Benedek hétfőn a földeladások ellen tiltakozva arról beszélt: az állami termőföldek eladásával a következő nemzedékeknek és kormányoknak semmilyen eszköze nem marad a vidék megtartóképességének növelésére, a foglalkoztatás elősegítésére.
 

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul úgy fogalmazott: az új földtörvény és a Földet a gazdáknak program “éppen az olyan spekulánsok ellen védi a magyar földet, mint Sallai R. Benedek, aki egy szövevényes céghálót is épített azért, hogy földeket szerezzen és közel 3000 hektáros nagybirtokot építhessen”.

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://magyaridok.hu/belfold/az-ellenzek-meg-mindig-a-spekulansok-erdekeit-vedi-37608/

 

Forrás:

http://magyaridok.hu/

Kapcsolódó cikkek

Megkönnyítjük a generációváltást a mezőgazdaságban

2021. szeptember 10. 08:36
Az Agrárminisztérium az őszi törvényhozási időszakban olyan jogi szabályozást készít elő, amely a mezőgazdaságban megkönnyíti az utódlás, a generációváltás, a gazdaság átadásának kérdését - mondta az agrárminiszter a 34. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

Az agráröröklés legfontosabb szabályai

2021. október 25. 08:29
Hogyan osztódik az öröklés jelenlegi szabályai szerint a gazdaság, illetve a föld, kik az örökösök, és milyen szabályok vonatkoznak rájuk – ezt mutatja be cikkében Cseh Tibor András, a Magosz megbízott főtitkára.