Az ellenzék még mindig a spekulánsok érdekeit védi

2015. október 14. 10:10
"A Fidesz szerint az ellenzék még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védi.
A kormánypárti frakció sajtóosztálya ezt arra reagálva közölte, hogy az LMP-s Sallai R. Benedek hétfőn a földeladások ellen tiltakozva arról beszélt: az állami termőföldek eladásával a következő nemzedékeknek és kormányoknak semmilyen eszköze nem marad a vidék megtartóképességének növelésére, a foglalkoztatás elősegítésére.
 

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul úgy fogalmazott: az új földtörvény és a Földet a gazdáknak program “éppen az olyan spekulánsok ellen védi a magyar földet, mint Sallai R. Benedek, aki egy szövevényes céghálót is épített azért, hogy földeket szerezzen és közel 3000 hektáros nagybirtokot építhessen”.

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://magyaridok.hu/belfold/az-ellenzek-meg-mindig-a-spekulansok-erdekeit-vedi-37608/

 

Forrás:

http://magyaridok.hu/

Kapcsolódó cikkek

Lázár novemberben tervez tisztogatást a Ménesbirtokon

2019. szeptember 05. 08:06
Megmondta, és úgy is lesz: két vezérigazgató-helyettes távozik a mezőhegyesi mintagazdaságtól, egyikük után munkakör sem marad.

Mozgalmas év jöhet a magyar agrárfinanszírozásban: mutatjuk, mire kell készülni

2022. március 03. 10:08
Tavaly a nemzetgazdasági átlagot kissé meghaladva, 11 százalékkal nőtt az agráriumhoz és az élelmiszeriparhoz kapcsolódó vállalkozások hitelállománya Magyarországon, a Magyar Bankholding tagbankjaiban pedig 3 százalékponttal még ennél is nagyobb arányban. A bővülés oka elsősorban a termények tavalyi jelentős drágulása volt. Szintén emiatt ugrott meg rendkívüli mértékben az agrárcégek betétállománya. A Budapest Banknál, az MKB Banknál és a Takarékbanknál azzal számolnak, hogy ha az aratásig nem enyhül az orosz-ukrán feszültség, akkor rekordközeli szinten maradnak a gabonaárak a globális és a hazai piacon is.