Az ENSZ EGB fagazdasági oldala

2021. július 28. 09:07
Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) erdőkkel, erdőgazdálkodással foglalkozó oldala e témakör gazdag gyűjteménye, mely igen alkalmas arra, ha valaki szélesebb kitekintéshez szeretne jutni e témában. Persze elsősorban angolul, illetve az ENSZ többi hivatalos nyelvén érhetőek el az anyagok.
Az ENSZ EGB fagazdasági oldala

 

 

Ha bármely célra szükség lenne több országra, Európa egészére erdészeti és fatermék folyamatok áttekintésére, mindig érdemes az ENSZ-EGB Fagazdasági oldalán körülnézni.

A főbb munkaterületek: Fatermék, Erdőleltár, Statisztika, Kommunikáció, Faenergia, Fagazdasági kilátások, Táj helyreállítás, Zöld munkahely, Szakpolitikai dialógus, Körkörösség (vertikum), Városi fák és erdő.

Forest Products Markets (Fatermékek, piacok), Forest Assessment (Erdőleltár), Data and Statistics (Adat és statisztika), Communication and Outreach (Kommunikáció és ismeretterjesztés), Wood energy (Faenergia), Forest sector outlook (Fagazdasági kilátások), Landscape restoration (Táj helyreállítás), Green jobs (Zöld munkahely) , Policy dialogue (Szakpolitikai dialógus), Circularity (Körkörös gazdaság: vertikum és újrahasznosítás), Urban trees and forests (Városi fák és erdő).

Az EGB térség Európán kívül Észak-Amerikát és régebben a Szovjetuniót, ma Oroszországot is tartalmazza, tehát a statisztikák és elemzések ezen országokra terjednek ki. Ugyanakkor az elemzések sokszor figyelembe veszik a világ más térségeinek folyamatait és ezeknek az EGB térségre hatását.

Nem is megyek a részletekbe, hiszen az közel végtelen sok ismereti anyag lenne. Ugyanakkor mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt az oldalt, ha szélesebb kitekintéshez szeretne jutni szakterületünkön.

Forrás: ENSZ-EGB Fagazdaság
Összeállította: Mőcsényi Miklós 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Napokon belül szentjánosbogarak ezrei világítják be az Alcsúti Arborétumot

2020. június 11. 07:45
Szentivánéj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogár tánc, így csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik a szentjánosbogarak rajzását, olvasható az intézmény honlapján.
 

Faipar a 21. században - konferencia-videó

2021. február 16. 08:13
A Faipar a 21. században című konferenciáról készült felvétel visszanézhető, azok számára, akik lemaradtak az élő online eseményről.