Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen

2023. szeptember 11. 14:52
Gyerekprogramokkal, nosztalgia-gőzmozdonyos kirándulással, kiállításokkal várja a természetkedvelőket szombaton a Gemenc Zrt., a gemenci erdei vasút napján.
Az erdőgazdaság programismertetője szerint a szervezők egész napos családi programmal készülnek a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a vasút megállóiban.
Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen
Az erdei vasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi, illetve Malomtelelő állomás között.
 
Délelőtt tíz és délután három óra között háromszor a Rezét gőzmozdonnyal lehet majd nosztalgiautazást tenni a gemenci erdőben, és lovasfogatok is indulnak négy alkalommal.
A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban több kiállítás lesz. A Frigyes főherceg pavilonjában látható tárlat a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról ad áttekintést. A pavilonban nyílik meg a Mezőföld Természetfotó Egyesület – október végéig nyitva tartó – kiállítása, amelyen a tagok legjobb fotói szerepelnek az elmúlt egy év terméséből.
P1822717 (002)
Várja az érdeklődőket a gemenci erdőt övező Sárköz néprajzát és az erdő életközösségét bemutató, A Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben című állandó kiállítás, valamint a vasúttörténeti gyűjtemény is.
 
A gyerekeknek készségfejlesztő játékokat, kézműves foglalkozásokat rendeznek, a bábos öko-mesekuckóban pedig közös játékkal segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében.
Galeria_03-Berka
A programismertető szerint az előadások között lesz „horgász-óriás” és „öko-szaladgáló” társasjáték, a Csiga-Biga Alapítvány pedig kutyákkal tart interaktív játszóházi foglalkozásokat.
369985892_663897585858785_365345848308318948_n
 
Szálláslehetőséget itt találhat!
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Átadták a 8-as főút déli elkerülő szakaszát Veszprémben

2022. december 21. 12:53
Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt kedden. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés.
Az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese, Nyul Zoltán közölte:a balatonfüredi és a litéri csomópontok között több ütemben épült meg a 7,5 kilométeres útszakasz, 25,3 milliárd forintból. A 8-as főutat a 82-essel összekötő 1,1 kilométeres szakasz csaknem 3 milliárd forintba került.

Feszty Árpád festményeiből nyílt kiállítás Ópusztaszeren

2023. június 12. 16:15
Tájképek, életképek, vallásos tárgyú művek, több mint harminc alkotás látható azon az Örökszép álmok magyar álmodója című, Feszty Árpád életművét bemutató kiállításon, amely pénteken nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.