Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen

2023. szeptember 11. 14:52
Gyerekprogramokkal, nosztalgia-gőzmozdonyos kirándulással, kiállításokkal várja a természetkedvelőket szombaton a Gemenc Zrt., a gemenci erdei vasút napján.
Az erdőgazdaság programismertetője szerint a szervezők egész napos családi programmal készülnek a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a vasút megállóiban.
Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen
Az erdei vasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi, illetve Malomtelelő állomás között.
 
Délelőtt tíz és délután három óra között háromszor a Rezét gőzmozdonnyal lehet majd nosztalgiautazást tenni a gemenci erdőben, és lovasfogatok is indulnak négy alkalommal.
A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban több kiállítás lesz. A Frigyes főherceg pavilonjában látható tárlat a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról ad áttekintést. A pavilonban nyílik meg a Mezőföld Természetfotó Egyesület – október végéig nyitva tartó – kiállítása, amelyen a tagok legjobb fotói szerepelnek az elmúlt egy év terméséből.
P1822717 (002)
Várja az érdeklődőket a gemenci erdőt övező Sárköz néprajzát és az erdő életközösségét bemutató, A Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben című állandó kiállítás, valamint a vasúttörténeti gyűjtemény is.
 
A gyerekeknek készségfejlesztő játékokat, kézműves foglalkozásokat rendeznek, a bábos öko-mesekuckóban pedig közös játékkal segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében.
Galeria_03-Berka
A programismertető szerint az előadások között lesz „horgász-óriás” és „öko-szaladgáló” társasjáték, a Csiga-Biga Alapítvány pedig kutyákkal tart interaktív játszóházi foglalkozásokat.
369985892_663897585858785_365345848308318948_n
 
Szálláslehetőséget itt találhat!
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Apadni kezdett a Balaton, de aztán...

2023. május 15. 12:15
Az elmúlt héten csökkent a Balaton vízállása, már csak 110 centit mértek. Hétfő reggelre azonban változott a helyzet.
 
Május 10-én elkezdett apadni a Balaton, öt napig 110 centin stagnált a vízmérce, hogy hétfő reggelre két centivel emelkedjen. 112 centit mutatnak a legfrissebb adatok.

Négy új ökoturisztikai helyszín nyílik a Kiskunsági Nemzeti Parkban a vizes élőhelyek bemutatására

2024. április 10. 14:34
A Kolon-tónál oktatóközpont, a szegedi Fehér-tónál és a Vörös-mocsárnál bemutatóhelyek, a Nagyszéksós-tónál információs pont jött lére a vizes élőhelyek természeti értékeinek bemutatására – közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának vezetője az MTI-vel.