Az erdő felett építettek kerékpárutat Belgiumban

2020. december 01. 09:24
A fenntartható turizmus népszerűsítése érdekében a belgiumi Visit Limburg turisztikai vállalat évek óta dolgozik formabontó kerékpárutak fejlesztésén országszerte.
Az erdő felett építettek kerékpárutat Belgiumban

Az első világra szóló fejlesztésüket 2016-ban adták át, melynek lényege, hogy a biciklisek egy tó vízébe süllyesztett úton tudnak tekerni. A második, tavaly elkészült létesítmény koncepciója annyiban különbözik, hogy a fák felett lehet bringázni, írja a Bored Panda.

TOERISME LIMBURG / VISIT LIMBURG

A 360 fokos kerékpárút a lombok között halad, és lehetőséget teremt mindenkinek, hogy 10 méterrel a föld fölött kerékpározzon a természetben.

A bámulatos építmény Flandria legnagyobb érintetlen erdőjének közepén található, a cél pedig ezzel a beruházással is az volt, hogy közelebb hozzák az embereket a természethez. A biciklisek gyakorlatilag a környezettel harmóniában tudnak tekerni, és egy rendkívül különleges szemszögből csodálhatják meg a tájat.

TOERISME LIMBURG / VISIT LIMBURG

Mint a honlapon írják,

a kerékpárosok eggyé válnak az erdővel.

A pálya egyébként 700 méter hosszú, 100 méter az átmérője és nagyjából két perc alatt teljesíthető normál sebességgel, de természetesen annyiszor mehet rajta végig bárki, amennyiszer csak kedve tartja.

sokszinuvidek.24.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Kirándulók figyelem! Ellenek a vadak!

2020. június 11. 13:59
Ezekben a hetekben születnek az őzgidák, illetve a gímszarvas- és dámborjak, a szakemberek mindenkit figyelmeztetnek, hogy a kisállatokhoz a legtöbb esetben nem ajánlott túl közel menni.

Több generációt szolgálnak majd a ma ültetett fák

2020. október 07. 20:41
A fásításhoz nem elég csak az anyagi forrás, az éghajlati viszonyoknak megfelelő fa kiválasztása, és szakszerű elültetése, ahhoz, hogy a fa megeredjen, lombot növesszen és több generáción át a helyi közösséget szolgálja, szükséges a település lakosságának segítsége, a fák gondos ápolása is - fogalmazott Viski József Szentkirályszabadján.