„Az év magyar mezőgépe” a Bábolnai Gazdanapokon

2023. szeptember 08. 16:58
„Az év magyar mezőgépe” díjat idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.
 
„Az év magyar mezőgépe” a Bábolnai Gazdanapokon
A hazai mezőgazdasági gépgyártás fejlesztési eredményeinek megbecsülésére és a hazai mezőgépipar iránti bizalom növelése érdekében a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó 2012-ben megalapította „Az év magyar mezőgépe” díjat.
 
Az innovációs elismerést a Bábolnai Gazdanapokon kiállító hazai mezőgépgyártók Magyarországon előállított új termékei kaphatják meg. A győztest a tudományos egyesület szakértői választják ki.
 
Az elismerést idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.
A késes henger előnyeire tekintettel fejlesztette ki a cég a száraprító késes vágóhengert, amely a zöldítés céljából vetett köztes növények aprítására, részleges bedolgozására, továbbá repce, napraforgó és egyéb szármaradványok zúzására alkalmas munkaeszköz.
 
A magyar szakemberek munkáját dicséri, hogy a 6 méter munkaszélességű berendezésen a vágókések spirális elhelyezkedésének köszönhetően nagy munkasebességnél sem vibrál, hanem nyugodt futású marad.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gabona: azok az országok sem elégedettek, akik kaptak kárenyhítést

2023. március 29. 11:56
Román gazdaszervezetek "nevetségesen csekélynek" nevezték az összeget.
 
Románia és Lengyelország is az Európai Bizottságtól vár megoldást az unió piacát vámmentesen elárasztó, a hazai termelőket nehéz helyzetbe hozó ukrán gabonaexport ügyében – mutatott rá Nicolae Ciuca román és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedden, egy Bukarestben rendezett lengyel-román gazdasági fórumon.
 
Ciuca szerint az Bizottságnak gondoskodnia kell arról, hogy az európai uniós "szolidaritási folyosókon" érkező gabonát nyomon követhetővé tegye.

Mutatjuk, mi az, amit NEM kell rögzíteni jelenleg az elektronikus gazdálkodási naplóban

2023. március 10. 09:36
A Nébih adott ki tájékoztatást az új adminisztrációs rendszer használatáról.
 
"Felhívjuk a gazdálkodási napló (GN) vezetésében érintettek figyelmét, hogy jelenleg csak a növényvédő szeres kezelések, azaz a permetezések adatainak rögzítése kötelező a Nébih elektronikus rendszerében" – olvasható a Nébih honlapján.