„Az év magyar mezőgépe” a Bábolnai Gazdanapokon

2023. szeptember 08. 16:58
„Az év magyar mezőgépe” díjat idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.
 
„Az év magyar mezőgépe” a Bábolnai Gazdanapokon
A hazai mezőgazdasági gépgyártás fejlesztési eredményeinek megbecsülésére és a hazai mezőgépipar iránti bizalom növelése érdekében a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó 2012-ben megalapította „Az év magyar mezőgépe” díjat.
 
Az innovációs elismerést a Bábolnai Gazdanapokon kiállító hazai mezőgépgyártók Magyarországon előállított új termékei kaphatják meg. A győztest a tudományos egyesület szakértői választják ki.
 
Az elismerést idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.
A késes henger előnyeire tekintettel fejlesztette ki a cég a száraprító késes vágóhengert, amely a zöldítés céljából vetett köztes növények aprítására, részleges bedolgozására, továbbá repce, napraforgó és egyéb szármaradványok zúzására alkalmas munkaeszköz.
 
A magyar szakemberek munkáját dicséri, hogy a 6 méter munkaszélességű berendezésen a vágókések spirális elhelyezkedésének köszönhetően nagy munkasebességnél sem vibrál, hanem nyugodt futású marad.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

30 napos időjárás-előrejelzés: milyen lesz November?

2023. november 03. 11:55
A mögöttünk álló októberi időjárást elnézve szinte hihetetlen, hogy egyszer majd a tél is beköszönt. Pedig lassan annak is itt van az ideje.
 
November – „Közeleg a tél ..."

Csemegekukorica: innen tudhatjuk, hogy már érett, és mehet a fazékba

2023. július 31. 12:31
Átlagon felüli termés lehet idén a csemegekukoricában, bár a hűvösebb tavasz miatt csak július második felében kezdődhetett el a betakarítás. A termelőknek a növekvő költségek és az erősödő kínai konkurencia okozhat gondot.
 
A Somogyban 8 hektáron csemegekukoricát termesztő Fentős Zsolt a Sonline.hu hírportálnak elmondta, hogy márciusban és a közelmúltban is vetettek, de a szokatlanul hűvös tavasz miatt a szezon csaknem egy-két héttel később kezdődött meg. 21 napra keltek ki a vetések, a termés viszont jónak mondható, a minőség és a mennyiség is kiváló.