„Az év magyar mezőgépe” a Bábolnai Gazdanapokon

2023. szeptember 08. 16:58
„Az év magyar mezőgépe” díjat idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.
 
„Az év magyar mezőgépe” a Bábolnai Gazdanapokon
A hazai mezőgazdasági gépgyártás fejlesztési eredményeinek megbecsülésére és a hazai mezőgépipar iránti bizalom növelése érdekében a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó 2012-ben megalapította „Az év magyar mezőgépe” díjat.
 
Az innovációs elismerést a Bábolnai Gazdanapokon kiállító hazai mezőgépgyártók Magyarországon előállított új termékei kaphatják meg. A győztest a tudományos egyesület szakértői választják ki.
 
Az elismerést idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.
A késes henger előnyeire tekintettel fejlesztette ki a cég a száraprító késes vágóhengert, amely a zöldítés céljából vetett köztes növények aprítására, részleges bedolgozására, továbbá repce, napraforgó és egyéb szármaradványok zúzására alkalmas munkaeszköz.
 
A magyar szakemberek munkáját dicséri, hogy a 6 méter munkaszélességű berendezésen a vágókések spirális elhelyezkedésének köszönhetően nagy munkasebességnél sem vibrál, hanem nyugodt futású marad.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Agrárminisztérium közleményében hirdette ki a parlag létesítésének szabályait

2023. október 26. 15:35
Az Agrárminisztérium közleményében ismerteti azon elfogadható eljárások részletszabályait, amelyek által a gazdálkodók teljesíthetik a Feltételesség HMKÁ 8 előírásában szereplő 3-4 % parlag létesítését 2024. év vonatkozásában.

Vadvirágos parcellákkal biztosíthatjuk a beporzó rovarok túlélését

2024. június 03. 12:05
Tavasztól őszig folyamatosan táplálékforrásul és búvóhelyként szolgálhatnak a számukra.
 
Ha a gazdálkodók sokféle őshonos vadvirág magjait tartalmazó keverékkel vetik be a termőföldek szegélyét, akkor nagyban segíthetik a beporzó rovarok túlélését, valamint a tevékenységüktől függő tápláléknövényeink fennmaradását.