Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon

2023. március 07. 16:07
Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként tartanak meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint közleményükben írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládéműhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.
Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon
Nevezni április 24-ig lehet Magyarországon működő vállalkozásoknak, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.
 
Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal, és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálják el a meggypálinka felhasználásával készült édességeket.
A szakmai zsűri április 27-én bírálja el a nevezéseket: vizsgálják a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
 
Az eredményhirdetés május 27-én kora délután lesz, amikor átadják a Legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbon, a Legjobb meggypálinkás bonbon, valamint az Év pálinkás bonbonja 2023 díjakat - írták.
A szervezők idén visszatérnek a pandémia előtti gyakorlathoz, így a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha kevés a pénz, az emberek az egészségükön spórolnak először

2024. február 27. 15:46
Hiába csökken az infláció, a fogyasztás nem élénkül.
 
Ha nincs pénze a lakosságnak, már a spórolás első körébe bekerülnek a magasabb árú, egészséges élelmiszerek, azaz kevesebb olyan élelmiszert fogyasztanak az emberek, ami valóban jót tesz a szervezetnek – mindezt a gyártók is megszenvedik. Küzdeni kell tehát, hogy a gazdasági szorongás ne legyen hatással az egészségtudatosságra – mondta Gazsi Zoltán, a csomagolt salátákat gyártó és forgalmazó az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a vg.hu-nak.
 

Kevesebb diótermés lett a vártnál. Egész Európában csökkentek a számok.

2023. november 13. 15:55
Az egész országban kevesebb lett a termés, mint arra számítani lehetett.
 
Magyarországon és az Európai Unióban is kevesebb diótermés lett a vártnál. Franciaországban például az aszály miatt esett vissza a termés mennyisége, de Romániában, Olaszországban és Spanyolországban sem emelkedtek a számok. Ennek okaként az import várhatóan 11 százalékkal, nagyjából 300 ezer tonnára emelkedik majd meg, főleg a fellendülő kereslet miatt.