Az iskolakertek a magyar agráriumot is gazdagítják

2019. június 11. 12:31
Az iskolakertek hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövekvő generáció óvja, védje és becsülje környezetét - jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a Szokolya Zöld Szíve Ökológiai Szemléletű Madárbarát Tan- és Élménykert átadásán, pénteken.
 

A rendezvényen az agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy mindannyian felelősek vagyunk a környezetünkért. Nagy István kiemelte: közös összefogással valósult meg a Szokolya Zöld Szíve Ökológiai Szemléletű Madárbarát Tan- és Élménykert, amit az Agrárminisztérium is egymillió forinttal támogatott.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba

 

A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy a tankert megálmodói törekednek az ökológiai egyensúly megtartására, a komposztálásra és nem szeretnének káros vegyszereket használni. Hozzátette: a létesítmény nemcsak hasznos ismeretekkel bővíti a tanulók tudását, hanem befolyásolja a természetről alkotott szemléletüket is. A környezettudatos magatartás kialakulása pedig oda vezethet, hogy ezt a gondolkodásmódot a diákok átviszik az otthoni kiskertekbe is. Hangsúlyozta: jó érzés látni, hogy az iskola és a település szándéka összecseng a kormányéval és az agrártárcáéval. A minisztérium iskolakert-fejlesztési programjának is a környezeti nevelés az alapja - húzta alá a miniszter.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba

 

Ennek a kezdeményezésnek további célja a fenntartható, ökológiai szemlélet kialakítása, a természeti környezet helyes és tudatos használatának elsajátítása már gyermekkorban, gyakorlati tudás megszerzése és megtapasztalása a tanórákon tanultakról - sorolta Nagy István. A tárcavezető elmondta a kert türelemre, öngondoskodásra és egyben egészséges életmódra is nevel.

(AM Sajtóiroda)/ kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A pénzügyes háromszor annyit, a szociális munkás még annyit se kap, mint egy átlag nyugdíjas

2018. július 11. 07:42
Bár a Magyar Államkincstár nem közöl hivatalos adatokat a nyugellátásról, az mfor.hu összehasonlította az átlagnyugdíjat és a KSH adatai szerinti átlagbéreket - írják.

Proaktivitás: a felelősségvállalás művészete

2020. április 17. 08:11
Nem elég, ha csak reagálsz a külvilágra. Hogyan érdemes huzalozni az elménket ahhoz, hogy aktív alakítói legyünk a saját sorsunknak? Az Eureka Games blogjában Győri Zoltán ír erről