„Az Orbán-kormány suttyomban osztogat haveroknak, csókosoknak”

2015. október 16. 13:40
"Az állami földeket szociális szövetkezeteknek kellene adni, ezzel legkevesebb 150 ezer új munkahelyet lehetne létesíteni – mondta Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője országjáró körútjának kaposvári állomásán, szerdán."
 

„A kormány egy, egyébként szerintünk Alaptörvény-ellenes kormányhatározattal, suttyomban 380 ezer hektárnyi állami földet akar kiosztani haveroknak, csókosoknak” – fogalmazott az ellenzéki politikus a város főterén tartott sajtótájékoztatón.
Hozzátette: ha ezt a 380 ezer hektár állami földet átadnák szociális szövetkezeteknek, ezzel „alsó hangon” 150 ezer értékteremtő új munkahelyet lehetne a magyar vidéken létesíteni. Azokba a falvakba lehetne életet lehelni, ahol értelmes munkát ma már nem kapnak emberek, és elmenekülnek.
Ezt a 380 ezer hektár földet ezzel egyidejűleg ökológiai művelésbe is lehetne venni – hangsúlyozta, példaként megemlítve, hogy ez Dél-Somogyban, a Duna–Dráva Nemzeti Park környékén „kifejezetten jót tenne a természetmegőrzés érdekében”.

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.168ora.hu/itthon/a-fidesz-sajat-haveroknak-felhizlalasaval-139799.html

 

Forrás:

http://www.168ora.hu/

Kapcsolódó cikkek

Az új növényegészségügyi szabályozás miatt változik a vállalkozók nyilvántartási kötelezettsége

2019. november 15. 08:24
A novemberben megjelenő uniós rendelet szerint bővül a nagy veszteséget okozó, idegenhonos károsítók terjesztésére képes, éppen ezért vizsgálatköteles termékek köre. 2019. december 14-től a növényegészségügyi szabályozás alatt álló növényekkel, növényi termékekkel és egyéb anyagokkal csak az a vállalkozó folytathat gazdasági tevékenységet, aki szerepel a hatóság növényegészségügyi nyilvántartásában. Az érintettek a megyei kormányhivatalok szakembereitől kérhetik nyilvántartásba vételüket.

A szerb mezőgazdasági termelés 16,3 százalékkal nőtt

2019. január 08. 07:54
Jó évet zárt Szerbia 2018-ban, jelentősen csökkent az államadósság, a gazdasági növekedés pedig régiós szinten kiemelkedő - közölte Miladin Kovacevic, a szerbiai statisztikai hivatal vezetője a hét végén a Politika című belgrádi napilapnak adott interjúban.