„Az Orbán-kormány suttyomban osztogat haveroknak, csókosoknak”

2015. október 16. 13:40
"Az állami földeket szociális szövetkezeteknek kellene adni, ezzel legkevesebb 150 ezer új munkahelyet lehetne létesíteni – mondta Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője országjáró körútjának kaposvári állomásán, szerdán."
 

„A kormány egy, egyébként szerintünk Alaptörvény-ellenes kormányhatározattal, suttyomban 380 ezer hektárnyi állami földet akar kiosztani haveroknak, csókosoknak” – fogalmazott az ellenzéki politikus a város főterén tartott sajtótájékoztatón.
Hozzátette: ha ezt a 380 ezer hektár állami földet átadnák szociális szövetkezeteknek, ezzel „alsó hangon” 150 ezer értékteremtő új munkahelyet lehetne a magyar vidéken létesíteni. Azokba a falvakba lehetne életet lehelni, ahol értelmes munkát ma már nem kapnak emberek, és elmenekülnek.
Ezt a 380 ezer hektár földet ezzel egyidejűleg ökológiai művelésbe is lehetne venni – hangsúlyozta, példaként megemlítve, hogy ez Dél-Somogyban, a Duna–Dráva Nemzeti Park környékén „kifejezetten jót tenne a természetmegőrzés érdekében”.

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.168ora.hu/itthon/a-fidesz-sajat-haveroknak-felhizlalasaval-139799.html

 

Forrás:

http://www.168ora.hu/

Kapcsolódó cikkek

Idén új hitelprogram indulhat az agrárvállalkozások fejlesztésére

2019. január 24. 08:13
Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, az AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon.
 

A precíziós gazdálkodás kényszere

2019. március 12. 08:40
Mit jelent a precíziós gazdálkodás vagy helyspecifikus növénytermesztés? Sokan és sokszor használjuk, röviden és tömören mégis kevesen definiálták eddig e fogalmakat. Egy meghatározás szerint: a terület heterogenitását figyelembe vevő gazdálkodás, hatékony inputanyag-kijuttatás, amelynek köszönhetően a korábbiaknál jövedelmezőbb növénytermesztés folytatható.