Az ország egyik legnagyobb gabonasiló-rendszerét építette a HETECH Group Zrt.

2023. július 03. 12:47
A több mint egy éve tartó munkálatok a végéhez közelednek, a HETECH és alvállalkozói az utolsó simításokat végzik Gyermelyen!
 
A HETECH Group Zrt. és a Gyermelyi Zrt. között a 2021-ben kezdődött egyeztetések után 2022-ben jött létre szerződés a gyár terményfeldolgozását korszerűsítő technológia építésére.
Az ország egyik legnagyobb gabonasiló-rendszerét építette a HETECH Group Zrt.
4 darab 10 000 tonnás gabonasiló építettek a Gyermelyi Zrt.-nek – Fotó: Hetech
 
A projekt során a kecskeméti székhelyű HETECH Group Zrt. tervei alapján megépült egy újabb álom. A négy silórendszer és kiszolgáló technológiája negyvenezer tonna gabona fogadására és tárolására alkalmas.
 
  • 4 darab SYMAGA típusú 10 000 tonnás silóból,
  • 2 darab tranzitsilóból,
  • egy 200 tonna/óra kapacitású betároló-, és 200 tonna/óra kapacitású kitárolóból,
  • és 100 tonna/óra kapacitású áttárolóból, ez a vonal a közelmúltban átadott 3. számú malmot látja el gabonával,
  • és az ezekhez tartozó egyéb kiegészítő berendezésekből (pl. hőmérő és szintjelző) álló professzionális rendszert állítottak össze Gyermelyen.
gabonasiló
Hatalmas kapacitással rendelkezik az új gabonatároló rendszer – Fotó: Hetech
 
A munkálatok több mint egy évvel ezelőtt kezdődtek, a HETECH és alvállalkozói az utolsó simításokat végzik. A technológia üzembehelyezésére, annak átadására rövidesen sor kerül.
 
Ez a projekt a HETECH Group Zrt. nagyobb léptékű megbízásai sorát növeli. A négy, egy sorban elhelyezkedő siló az ország legnagyobbjai közé tartozik, már messziről kitűnik a gyermelyi tájból. A telep rendezettsége példamutató lehet az odalátogatók és az ott dolgozók számára is.
 
gabonasiló
Az ország egyik legnagyobb gabonasiló-rendszerét állítják üzembe hamarosan – Fotó: Hetech
 
A HETECH Trend Mérnök Iroda Kft. 1998-ban alakult, és ma már a HETECH Group Zrt.-ként működő vállalat gabonatárolók, terményszárítók és -tisztítók tervezése, építése és ezek komplett technológiai rendszerként való kivitelezése területén Magyarország egyik vezető vállalkozásává vált.
 
A kecskeméti telephellyel működő, magyar tulajdonú cég nevéhez több mint 450 megvalósult beruházás és több mint 1 millió tonna tárolótér létesítése köthető az elmúlt két és fél évtizedben.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Középpontban a digitalizáció

2023. augusztus 23. 15:24
Szeptember 19-én veszi kezdetét a Német Gyümölcs- és Zöldségkongresszus (DOGK), melynek keretében négy kategóriában adják át a Fruchthandel Magazin Retail Awards díját a fogyasztók által leginkább kedvelt kiskereskedelmi cégeknek.

Lélektani határt lépett át a termőföldár: ennyibe kerül egy hektár

2023. február 24. 15:26
Mutatjuk a számokat!
 
A termőföld hektáronkénti piaci átlagára 2022-ben 2,186 millió forintig emelkedett, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest (1,969 M Ft/ha). A termőföldek piaci forgalma az előző évhez képest 27 százalékkal esett vissza, valamint csökkent az értékesített földterületek átlagos mérete is, mintegy 25 százalékkal – írja az Agrotax Kft. éves földpiaci elemzésében.