Az új piac új lehetőségeket jelent a közösség számára

2023. december 04. 14:33
KAP Stratégiai Terv részeként a 2023-2027 közötti időszakban is kiemelten támogatjuk a helyi termelők piacra jutásának elősegítését, a helyi alapanyagok felhasználását és így a helyi gazdaság fejlesztését – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken, Tégláson, a helyi piac átadóján.
Az új piac új lehetőségeket jelent a közösség számára
A tárcavezető hangsúlyozta, mindezzel az a cél, hogy biztosítsuk az egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátást és a helyi termelők támogatását. Ha ugyanis biztonságot, minőséget, frissességet szeretnénk vásárolni, azt helyi termelőktől tehetjük meg. A Vidékfejlesztési Program pályázatainak első kiírásában több mint 13 ezer mezőgazdasági kisüzem nyert el egyenként 15 ezer eurós, összesen csaknem 74 milliárd forintnyi támogatást.
Az új piac új lehetőségeket jelent a közösség számára
Nagy István kitért arra is, szintén egy beszédes szám, hogy egyre több a hazai kistermelő. Tíz év alatt az ötezer fős kistermelői közösség 22 ezer fősre bővült. Hajdú-Bihar vármegyében 867 kistermelő van jelen, akiknek egyre több lehetősége nyílik arra is, hogy a termékeiket helyben, helyi piacokon értékesítsék. Míg 2012-ben csak 117 termelői piac működött, most már 321, ebből 26 itt, Hajdú-Bihar vármegyében – fejtette ki a miniszter.
Az új piac új lehetőségeket jelent a közösség számára
A tárcavezető kiemelte, mindez azt mutatja, vidéken lehet minőségi életet élni, a vidék ugyanis biztosítani tudja mindazt, amire a családoknak szükségük van: a biztonságot, az otthont és a munkalehetőséget.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Több élelmiszer is olcsóbb lett karácsony előtt

2023. december 11. 14:48
Jelentős mértékben, az októberi 10,4 százalék után 2023 novemberében 7,1 százalékra mérséklődött Magyarországon az élelmiszerek drágulásának éves üteme, és egyelőre a jövő évi kilátások is kedvezően alakulnak – állapította meg az MBH Bank.
 

Magyarország lelke a vidék

2024. március 01. 13:44
A 2010 előtti, zömmel alapanyagtermelő országból mára a precíziós gazdálkodást, a digitalizációt is alkalmazó, egészséges, biztonságos, kiváló minőségű élelmiszert előállító mezőgazdasággal rendelkező országgá váltunk - kezdte előadását Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ szervezésében rendezett országjáráson, Tiszaszentimrén.