Az űrben termett ez a paradicsom. Pedig a földi is horrordrága

2023. április 18. 09:28
Az űrparadicsom természetesen nem nekünk készült, így sosem tudjuk meg az árát. De hogy az íze milyen, arra hamarosan választ kapunk.
 
A Nemzetközi Űrállomáson kísérletezett a NASA azzal, hogy milyen, ha az űrben termelnek paradicsomot.
Az űrben termett ez a paradicsom. Pedig a földi is horrordrága
Vasárnap ért földet a SpaceX amerikai magánvállalat űreszköze mintegy 2 tonna rakománnyal. A rakomány egy kis része koktélparadicsom, amit a Nemzetközi Űrállomáson termesztettek.
 
Most arra próbálnak választ találni a kutatók, hogy az űrbéli körülmények milyen kihatással vannak a növények növekedésére, illetve a termés minőségére. A NASA egyrészt azt várja az űrben termesztett zöldségektől, hogy jobb lesz a legénységek hangulata, és természetesen a hosszú időtartamra szóló küldetések esetében is beválhat a technológia.
 
És ha már horrorárak, a legfrissebb paradicsomárakról legutóbb ITT írtunk.
A koktélparadicsom kilónkénti ára 2200 forint körül mozog jelenleg a nagybanin. 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Az állati eredetű élelmiszerek pótolhatatlanok – állítja a FAO Mezőgazdasági Bizottsága

2023. július 14. 11:49
Olyan tápanyagok forrásai, amelyekhez növényi eredetű élelmiszerekből nem könnyű hozzájutni.
 
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagot tett közzé melyben az állattenyésztésnek az egészséges táplálkozásban és az élelmiszerrendszerek fenntarthatóságának biztosításában betöltött kulcsfontosságú szerepére hívta fel a figyelmet – írja a nak.hu

865 kilós tököt nevelt egy magyar gazda!

2023. szeptember 26. 13:40
A monumentális termés mellett van egy kisebb is, trélerrel hozzák-viszik őket a verseny- és kiállítási helyszínekre, legutóbb Szerbiában jártak velük.
 
A Cegléd mellett, Tápiószentmártonban élő, amúgy őstermelő méhész férfi néhány éve kezdett el óriástökök nevelésével foglalkozni.