Balatongyörökön kóstolhatjuk meg az idei Balaton Fagyiját

2024. május 13. 11:04
dén 11. alkalommal választották meg a Balaton Fagyiját. A nyertes Balatoni mámor fantázianévre hallgató fagylaltjával a balatongyöröki Promenád Kávéház lett.
Balatongyörökön kóstolhatjuk meg az idei Balaton Fagyiját
A nyertes Balatoni mámor a vándorserleggel-Fotó: Facebook
 
„Ez a különleges íz egy igazi mestermű, melyet Vadócz Jenő, vezető cukrászunk álmodott meg. A Balatoni mámor egy dió fagylalt karamellizált vörösboros füge öntettel, melyet karamellizált dió szórással koronáztunk meg” – írja Facebook-oldalán a Promenád Kávéház.
Vörösboros fügés dió lett a Balaton fagyija 2024-ben - Hírnavigátor
A régió cukrászai az idei, Nyitott Balaton által szervezett Balaton Fagyija versenyre május 6-ig jelentkezhettek, a zsűrizést és az eredményhirdetést május 10-én Siófokon, a Szigliget hajón rendezték meg. Mint minden évben, a fődíj mellett ez alkalommal is különdíjakat osztottak ki.
 
Ezek lettek a különdíjas fagylaltok:
  • Fűszeres nyári est – Bagaméri fagylaltozó (Balatonfüred)
  • Pestós ricotta zamatos fügével – Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)
  • Csudijó Balaton – Pingvin Fagyizó és Cukrászda (Balatonmáriafürdő)
Mint azt a We love Balaton írja, a versenyen 13 cukrászda és fagylaltozó több mint 20 fagylaltja közül választották ki a legjobbat: neveztek gyümölcsös, alkoholos, sós, fűszeres ízvilágú, de még hekkes fagylalttal is, valamint mentes kreálmányokkal is jelentkeztek a cukrászok szerte a Balaton környékéről, Balatonmáriafürdőtől kezdve Balatonakarattyán át egészen Veszprémig.
Lehet, hogy egy kép erről: olasz fagylalt és gyümölcs
A zsűriben szerepelt a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, Somogyi Renáta is, aki a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere.
 
További zsűritagok: Fekete Tamás (Balaton Turizmus Szövetség), Erdélyi Balázs (Magyar Cukrász Ipartestület), Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda), Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda), Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia).
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kovács Gábor nyerte el az Év Vendéglőse díjat

2023. február 01. 15:05
Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tagsága Kovács Gábornak, a Tenkes Csárda tulajdonosának ítélte oda.
Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította az MVI, a díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is.

Megszépült a miskolctapolcai őspark

2023. augusztus 21. 16:26
Csaknem 960 millió forintból újult meg a miskolctapolcai őspark – adta tájékoztatásul Miskolc önkormányzata.
A közlemény szerint megújult a Barlangfürdő szomszédságában lévő park, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, valamint mintegy 30 ezer növényt ültettek el a területen. Emellett miniatűr bronzszobrokat és fa játékszobrokat helyeztek ki.