Balatongyörökön kóstolhatjuk meg az idei Balaton Fagyiját

2024. május 13. 11:04
dén 11. alkalommal választották meg a Balaton Fagyiját. A nyertes Balatoni mámor fantázianévre hallgató fagylaltjával a balatongyöröki Promenád Kávéház lett.
Balatongyörökön kóstolhatjuk meg az idei Balaton Fagyiját
A nyertes Balatoni mámor a vándorserleggel-Fotó: Facebook
 
„Ez a különleges íz egy igazi mestermű, melyet Vadócz Jenő, vezető cukrászunk álmodott meg. A Balatoni mámor egy dió fagylalt karamellizált vörösboros füge öntettel, melyet karamellizált dió szórással koronáztunk meg” – írja Facebook-oldalán a Promenád Kávéház.
Vörösboros fügés dió lett a Balaton fagyija 2024-ben - Hírnavigátor
A régió cukrászai az idei, Nyitott Balaton által szervezett Balaton Fagyija versenyre május 6-ig jelentkezhettek, a zsűrizést és az eredményhirdetést május 10-én Siófokon, a Szigliget hajón rendezték meg. Mint minden évben, a fődíj mellett ez alkalommal is különdíjakat osztottak ki.
 
Ezek lettek a különdíjas fagylaltok:
  • Fűszeres nyári est – Bagaméri fagylaltozó (Balatonfüred)
  • Pestós ricotta zamatos fügével – Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)
  • Csudijó Balaton – Pingvin Fagyizó és Cukrászda (Balatonmáriafürdő)
Mint azt a We love Balaton írja, a versenyen 13 cukrászda és fagylaltozó több mint 20 fagylaltja közül választották ki a legjobbat: neveztek gyümölcsös, alkoholos, sós, fűszeres ízvilágú, de még hekkes fagylalttal is, valamint mentes kreálmányokkal is jelentkeztek a cukrászok szerte a Balaton környékéről, Balatonmáriafürdőtől kezdve Balatonakarattyán át egészen Veszprémig.
Lehet, hogy egy kép erről: olasz fagylalt és gyümölcs
A zsűriben szerepelt a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, Somogyi Renáta is, aki a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere.
 
További zsűritagok: Fekete Tamás (Balaton Turizmus Szövetség), Erdélyi Balázs (Magyar Cukrász Ipartestület), Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda), Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda), Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia).
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új makettekkel bővült a Guinness-rekorder dinnyési Várpark

2023. február 28. 13:29
Jelenleg hétvégente és munkaszüneti napokon, április 15-től pedig minden nap tárt kapukkal várja a látogatóit a négyszeres Guinness-rekorder dinnyési Várpark és Skanzen.
A létesítmény alapítója, alkotója, Alekszi Zoltán az őszi és a téli hónapokban sem tétlenkedett, hiszen újabb építményekkel bővítette a várpalettát: saját kezével építette meg Jászberény és Szentkirály várát. A két hektáros területen már javában készülnek a szezonra.
 
A dinnyési Várparkban a magyar történelmi építmények makett formájában kelnek életre, méretük pedig akár két és fél méteres is lehet.

Megszűnnek sokak kedvenc élményelemei a gyógyfürdőkben

2024. március 21. 16:43
Tavaly év végén jelentették be, hogy változik a termálfürdőkre, élményfürdőkre vonatkozó szabályozás, amelynek egyik eleme mostantól lép életbe, és ezt már a fürdővendégek is érzékelni fogják, írja a termalonline.hu.